Loud; een spectaculaire dansshow die je niet wilt missen

Zaterdag 8 februari 2014

Door Frank Morhee

Gisteravond speelde in Orpheus de dansshow ‘Loud’. Heeft u ervan gehoord?

Zo’n vermoeden had ik al. Het was jammer dat er donderdagavond zo weinig mensen aanwezig waren in de koning Willem Alexander zaal. Uit eigen ervaring weet ik dat spelen voor een halflege theaterzaal al snel voelt als een routine klus. Dansers leven op de energie van het publiek. Iets wat gisteravond niet mogelijk was door het gebrek aan publiek. Nou is Apeldoorn sowieso een moeilijke stad, maar dat is iets voor een andere keer.

De voorstelling, onder leiding van Artistiek supervisor Lloyd Marengo, was kunstzinnig, creatief en vooral leuk om naar te kijken. Ik werd een uur lang vermaakt door een aantal van Nederlands beste dansers. Onder andere Xisco Riboch, Justin beer (Winnaar Everbody dance now), Fabia Witkamp en Angelo Pardo (Sytycd) lieten indrukwekkende dans moves en choreografieën zien waar het publiek van onder de indruk was. De dansers brachten verschillende dansstijlen op het toneel wat ervoor zorgde dat het publiek uitstekend werd vermaakt. Van breakdance tot klassiek ballet en van popping tot house, het was allemaal aanwezig in de show.

Visuels en muziek
Ik vond niet alleen de dansers indrukwekkend ook de visuels die werden getoond op een groot scherm mochten er zijn. De emoties die de dansers uitstraalden werden perfect weerspiegeld door de visuels. Een groot pluspunt voor de show.

Naast de indrukwekkende dansers en visuels was de muziek ook van een andere planeet. De muziek voor de show is special voor loud gecomponeerd door Neels Smeekens en Stijn van Strien en bracht het publiek zo nu en dan in beweging.

Fans
Na afloop kwamen Xisco en Justin nog even de lounge in, waar ze nog een drankje nuttigden met een oude bekende. Natuurlijk namen de heren ook nog even de tijd om op de foto te gaan met hun fans.

Mocht je de voorstelling nog niet hebben gezien. Dan raad ik je aan om hem te bezoeken. De voorstelling Loud speelt nog tot en met 26 februari in Nederland. Mis het niet!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?