Luister concert GINO & JIRI Taihuttu 26 april 2015 in Salon 1813, Apeldoorn.

Vrijdag 1 mei 2015

Door WillliamMusiceater

Marc Bontenbal

Op de dag van Prinsennacht 26 april, Spaanse sferen in Angela Wolthuis en Yvonne van der Elburg’s gezellige Salon18 13 aan de Deventerstraat 13. In een propvol le Salon1813 klonken deze middag prachtige flamenco en latin-jazz gitaarklanken uit de gitaren van twee gitaarvirtuozen.

En dat waren  op deze zondagmiddag niet de minste gitaristen uit Nederland. Vader en zoon  Gino en Jiri  Taihuti uit Venlo lieten terecht zien en horen dat hier sprake is van gitaarsnarenspel buiten categorie. Wat kunnen we in Nederland met name trots zijn dat we een jongeling als de 18 jarige  Jiri in ons midden hebben. Met zijn vingervlugge gitaarspel  bracht hij deze middag iedereen in vervoering.

Zijn gitaar leraar, de bekende flamenco gitarist  Eric Varzon Morel, nam niet voor niets zijn talentvolle leerling mee voor een TV optreden in  onder meer het  Vpro TV programma ‘Vrije geluiden’.. Ik was verrukt over Jiri’s  gitaarspel  in de bewuste uitzending van vorig jaar.

Wat een geluk dat Freek Steenman  (bekend van onder meer het Songwriterscollectief Apeldoorn / ’t Cafeetje van Marja) Jiri en zijn vader als duo afgelopen weekend weer naar Apeldoorn bracht en ik Jiri nu eens live kon zien optreden. De  vorige avond  was het duo al te zien in ‘t Cafeetje van Marja, maar deze zondagmiddag in Salon 1813 was het echt dringen geblazen. Want het was rond vier uur tjok en tjokvol  met liefhebbers voor het luister concert van vader Gino Taihuti en zijn 18 jarige zoon Jiri, het grootste flamenco talent van Nederland.

Als liefhebber van het gitaarspel  was het genieten. Maar ik niet alleen , alle  aanwezige muziekliefhebbers genoten zichtbaar  van  de heerlijke  flamenco  latin-jazz gitaar klanken, het  werd met volle teugen opgesnoven. Met na  elk nummer een  terecht daverend applaus vanuit het publiek.

Aan het eind van het optreden vond het album van Jiri gretig aftrek en als ik dat de graad meter /waardemeter is dan zit het wel snor met deze pas 18 jarige gitaar virtuoos..

Herkansing:

Sommige muziekliefhebbers kwamen wat te laat en omdat  er weinig tot geen  plek  meer was maar huiswaarts keerden. Maar niet getreurd.

Noteer meer alvast: op zondag 10 mei aanvang  drie uur: “Friends from Ibiza noon” in Artcafe SamSam , Van Kinsbergenstraat 17. Gevarieerde concerten door muzikanten van over de hele wereld die bij elkaar komen om muziek te maken. Aanwezig zullen ook zijn … Gino en Jiri  Taihuti!

Het luisterconcert werd afgesloten met onder meer een gastoptreden van Freek Steenman   met Gino Taihuti en zangeres Sanne.

Ik kan nog meer woorden aan dit uniek luister concert besteden  maar laat de bewegende beelden maar tot  u komen via  door mij opgenomen onderstaande   video impressies.             

Live impressies luisterconcert GINO & JIRI Taihuttu ,26 april 2015 in Salon 1813

https://www.youtube.com/watch?v=jJTlFAYU-bk&list=PLSUHnu8Kt8GWwhDmdEaQOkf4ZhJdM_1rn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!