Help de bevolking van Oekraïne

Lumido terug in Berg en Bos

Maandag 20 augustus 2012

Door Redactie

lumidoapeldoorn.nl

Als het Bling Openlucht FilmFestival zijn einde nadert, begint op 26 augustus Lumido. Het romantische muziek- lichtjesfestijn op het water, wordt – weliswaar nu nogin het klein – wordt weer in ere hersteld.

Bernard ’t Jong en goede vriend Joshua van de Vlag, toevallig lichttechnicus, besloten dit initiatief weer leven in te blazen. Dat doen ze dit jaar nog enigszins bescheiden, simpelweg omdat het budget van nu niet meer te vergelijken is met toen. ‘We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn in gesprek gegaan met Accres. Na een aantal weken overleggen zijn we eruit gekomen en gaan in drie jaar tijd lumido weer opbouwen naar het oude niveau.’

Er is inmiddels ook alweer het één en ander veranderd. Zo is er geen waterorgel meer en zijn er minder fonteinen. Maar met het slim inzetten van nieuwe technieken en het bundelen van krachten gaat het dit jaar al heel mooi worden. Onder het genot van heerlijke sfeermuziek, romantisch verlicht op de grote vijver van Berg en Bos, dobberend op het water… Op en top romantie ligt ons in het verschiet.

De woensdag en donderdagavonden zullen de standaardavonden zijn met licht en muziek. Op vrijdag en zaterdag zijn de programma’s wat uitgebreider. Dit valt allemaal te lezen op de site van het evenement.

Hoe het ook wordt, ’t Jong en Van de Vlag geven de Apeldoorners het letterlijke licht in de duisternis, een opsteker voor de stad.

Wie gaat?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Lumido Apeldoorn Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?