Marianne Thieme opent tentoonstelling “Dieren” in CODA

Donderdag 27 september 2012

Door Redactie

CODA Museum presenteert om het jaar de resultaten van de schilderwedstrijd die het tijdschrift Atelier uitschrijft. Het thema van de wedstrijd en tentoonstelling in CODA Museum is dit jaar ‘dieren’. Niemand minder Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, opent deze fantastische tentoonstelling op vrijdag 28 september in CODA Museum.

Ruim 400 amateurschilders uit Nederland, België en Frankrijk hebben voor de 23ste editie van de Atelier Schilderwedstrijd zich laten inspireren door het thema dieren. Het ingezonden werk is beoordeeld door een vakkundige jury die bestaat uit voorzitter Rem de Boer, CODA directeur Carin Reinders, Marjolein Kruijt en Ives de Roo. De jury heeft niet alleen gelet op kleurgebruik en technische vaardigheden maar keek ook naar originaliteit en creativiteit. De winnaar van de Atelier Artist Award en de overige achttien prijswinnaars zullen op 28 september bekend gemaakt worden.

Publieksjury
Bezoekers van CODA Museum kunnen tot en met 16 december een stem uitbrengen op hun favoriete schilderij en daarmee een prachtige prijs winnen. Deze prijs bestaat uit een Artists’ Acrylverf set ter waarde van € 50,- en wordt aangeboden door Winsor & Newton. Ook voor de maker van het winnende schilderij stelt Winsor & Newton een prijs beschikbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!