Help de bevolking van Oekraïne

Markant bereidt zich voor op haar nieuwe toekomst

Maandag 19 december 2016

Door Redactie

Voor Markant en Gigant wordt 2017 een spannend jaar. Een jaar van fusie, reorganisatie en een nieuw begin. In het nieuwe bedrijf, dat de naam ‘Gigant, markant in cultuur krijgt, zullen docenten/kunstenaars niet meer in dienst zijn van Markant. Ze gaan als partners van het nieuwe bedrijf, geheel zelfstandig werken in het pand aan de Nieuwstraat. Met de faciliteiten zoals cursist en docent gewend zijn. Cursisten gaan dan een directe (ook zakelijke) relatie aan met hun docent. Markant blijft de bemiddelaar, inspirator, in sommige gevallen opdrachtgever en in ieder geval de centrale verbinder via telefoon, balie, printmedia en website. 

Partners

Inmiddels hebben 12 docenten van Markant een cursus zelfstandig ondernemerschap via FNV Kiem gevolgd en inmiddels werken al 10 kunstenaars/docenten als zelfstandige én partner van Gigant/Markant aan de Nieuwstraat. “Nog elke week dienen zich nieuwe gegadigden aan van buiten de huidige organisatie. Niet iedereen is echter geschikt om partner te zijn en de maatschappelijke opdracht van Gigant/Markant mede mogelijk te maken.” Vertelt Loek Sijbers, interim directeur van Markant.  “De kwaliteit van lessen, de bedrijfsvoering en de samenstelling van het aanbod dat dit nieuwe bedrijf wil ondersteunen spelen bij het maken van onze keuze een rol. We willen geen teveel aan bijvoorbeeld lessen zang of dans. Het moet wel mogelijk zijn een goede (zelfstandige) boterham te verdienen aan de Nieuwstraat.”

Partners aan het woord

“Het creatieve hart van Apeldoorn gaat in 2017 een nieuw middelpunt krijgen en daar ben ik graag gevestigd. Meerdere ondernemers in één pand versterken elkaar op ongekend veel manieren.” Vertelt Julian Wolters die al ruim twee jaar met zijn ‘Dutch DJ World’ gevestigd is in het pand aan de Nieuwstraat. “Markant biedt mij als creatieve ondernemer veel mogelijkheden om mijn bedrijf tot een succes te maken. De verzorgde ruimtes en de goede faciliteiten zorgen ervoor kan ik me kan focussen op mijn bezigheden. En mooi bijkomend voordeel is dat ik altijd nieuwe energie krijg als ik het bruisende culturele centrum van Apeldoorn binnenstap!”

Jeroen Voorhorst gaf tot september 2016 les in opdracht van Markant als ZZP’er, maar maakte in het huidige seizoen de overstap naar volledige zelfstandigheid. “De overgang naar een zelfstandige structuur heeft mij de vrijheid gegeven de lessen in te delen op een manier waarop ik denk dat het de leerling het meeste resultaat oplevert. De leerling moet echt op de eerste plaats staan. Daarnaast heeft het ondernemerschap mij in dit eerste pilotjaar al meer financiële groei gebracht dan alle jaren hiervoor.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?