Help de bevolking van Oekraïne

Markant inzamelpunt actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft

Zaterdag 28 mei 2016

Door Redactie

Van 25 mei t/m 10 juni fungeert Markant als inzamelpunt voor de actie ‘NPO Radio 4 Klassiek Geeft’. Dit is een landelijke actie waarmee de klassieke radiozender NPO Radio 4 geld en gebruikte muziekinstrumenten inzamelt voor het Instrumentendepot Leerorkest. Diverse slag-, toets-, snaar- en blaasinstrumenten kunnen worden ingeleverd. Op de website van Markant staat een compleet overzicht van in te leveren instrumenten.

Klassiek Geeft is een initiatief van NPO Radio 4 om bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen. Tijdens de actieperiode roept de klassieke zender zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten en geld te doneren. De actie start op 25 mei en wordt op 10 juni afgesloten met een feestelijke uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam.

Klassiek Geeft wordt georganiseerd ten bate van het Instrumentendepot Leerorkest. Het Instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland. “Markant verzorgt op basisschool Passe-Partout en de scholen in Het Kristal in Apeldoorn ook instrumentale lessen. Hierbij staat het samen muziek maken, als in een orkest, voorop. Voor Markant was deelname aan deze actie als inzamelpunt daarom vanzelfsprekend”. Vertelt Roeland Robert, programmaleider bij Markant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?