Help de bevolking van Oekraïne

Mary Black geeft een “The Last Call “ in Orpheus

Dinsdag 3 maart 2015

Door Gerard Oltmans

PR Orpheus, Gerard Oltmans

In een bijna uitverkochte Rabobankzaal was een hoog “+” gehalte verzameld om te gaan genieten van The Last Call van Mary Black.

Haar dochter Roisin in het voorprogramma was als een onbekend voorgerecht, het ziet er goed uit en je weet dat het hoofdgerecht dat nog moet komen goed is. Dus ging ik ontspannen genieten.

Wat een prachtige stem ze deed me denken aan Kate Bush/Joni Mitchell met gitaar. De ballades die ze zong terwijl ze zich aan de piano begeleide waren lager gestemd en bleven weer zonder die hoge uithalen. Mooi!

Daarna Mary Black prachtige stem en mooie songs. Another day, Moon over St Christopher etc. De bekende nummers. Ze las stukjes voor uit haar biografie en koppelde dat aan nummers. Mooie promotie van haar biografie …..

Omringd door “ouwe getrouwe” musici bracht ze haar nummers ten gehore. Ten gehore? Ja klinkt wat neutraal maar het vreemde was; zo enthousiast als ik was bij Roisin zo onderging ik het optreden van Mary Black. Misschien lag het aan het voorgerecht maar ik miste de finesse in het optreden van Mary. Te bedenken dat het eigenlijk een afscheidstournee was van haar Europese fans, miste ik die emotie. De ballade “Come Running Home Again” en de afsluitende songs waren weer vol emotie en vuur. De signeersessie na afloop liet zien hoe betrokken ze was bij haar fans, ertussen staan, op de foto en tijd voor een praatje.

De songs waren vol van heerlijke teksten. Heaven knows no frontiers en and I see heaven in your eyes. (Jimmy MacCarthy). Als je zo’n tekst kan bedenken. Goh….. en dan stapelverliefd zijn. De Hemel!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?