Masterclass portretschilderen bij Royal Talens

Maandag 5 september 2016

Door Redactie

Leer in een dag het fundament voor een krachtig portret

Ingrid van der Krol (1958) heeft haar portretlessen gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam en is in de leer geweest bij gerenommeerde portretschilders. Sindsdien is zij werkzaam als zelfstandig kunstenaar en docent. Zij heeft een eigen methode ontwikkeld om een goed gelijkend portret op te zetten, die ze deze dag wil overbrengen op de deelnemers. Ze werkt op haar eigen wijze naar de waarneming, waar de nadruk ligt op het overnemen van lichte en donkere partijen. Op die manier schilder je niet mond-ogen-neus, maar komt er een gezicht ’tevoorschijn’.

De basis van dit principe staat in de ochtend centraal bij deze masterclass. Door te kijken naar ‘eenvoudige’ basisvormen laat Ingrid u stilstaan bij het werken naar de waarneming. Tegen het einde van de ochtend staat er een heerlijke lunch klaar en ’s middags werkt u naar een ‘live’ model. Zo brengt u de leercurve van de ochtend in praktijk en legt u het fundament voor een krachtig portret.

Aan professionele schildermaterialen is bij de workshopruimte van de Apeldoornse verffabrikant geen gebrek. Tijdens de masterclass wordt dan ook ruim aandacht besteed aan materiaalgebruik en kleurmengtechnieken. Ingrid geeft bijvoorbeeld tips om met specifieke kleuren huidstinten en de licht- en donkerpartijen te benaderen.

Voor wie goed bekend is met penseel en olieverf, biedt deze masterclass een uitstekende verdieping in het verbeelden van het gezicht. Het is een masterclass, waarbij je geen portretervaring nodig hebt, maar wel goed bekend moet zijn met penseel en olieverf.

Op vrijdag 23 september staat het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn in het teken van portretschilderen. Van 9.30 tot 16.00 uur geeft portretschilder Ingrid van der Krol een uitgebreide masterclass portretschilderen naar model.

Om elke deelnemer persoonlijk te kunnen begeleiden, blijft het aantal aanmeldingsplaatsen beperkt tot 13 deelnemers. Aanmelden kan via de website van het Royal Talens Experience Centre – www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?