Meld je aan voor ‘acht uur overwerken voor het goede doel’ in Acec

Woensdag 23 februari 2011

Door Leo de Boer

Ontwerpers, webdesigners, filmmakers, fotografen, art directors, tekstschrijvers, marketeers, strategen, etc… Ervaren of nog in opleiding en vooral jonge creatieven. Schrijf je vóór 20 maart in voor 8UO Apeldoorn: acht uur overwerken voor het goede doel! De laatste weken van de jacht op creatieven is ingegaan!

25 maart 2011: 5 goede doelen, 25 creatieven, 5 coaches, 5 opdrachten
In acht uur tijd werken vijf teams aan verschillende opdrachten voor vijf goede doelen. De creatieve teams bedenken onder andere huisstijlen, communicatieplannen, websites, logo’s, merchandise, reclamecampagnes en andere direct toepasbare producten of concepten.

Het mes snijdt aan twee kanten
Goede doelen krijgen mooie gratis ontwerpen en goede ideeën; creatieven verrijken hun portfolio én leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Daarnaast doet iedereen waardevolle contacten op. Voor de vertegenwoordigers van de goede doelen is er overigens een compleet verzorgd programma tijdens de avond en nacht.

Goede doelen kunnen zich aanmelden tot 1 maart!
Ben je een goed doel of weet je een goed doel, meld je dan snel aan. Na 1 maart kiest het 8UO team voor wie de creatieven tot diep in de nacht gaan werken. De creatieven werken gratis, maar niet vrijblijvend. De plannen die gemaakt worden moeten effectief zijn en kans van slagen hebben.

Daarom zijn er een aantal voorwaarden aan het goede doel verbonden:

  • Het goede doel heeft een duidelijke organisatiestructuur
  • Het doel heeft een actuele communicatievraag
  • Het goede doel heeft de intentie het concept later uit te voeren
  • Het goede doel geeft een budget aan dat ze voor eventuele uitvoering ter beschikking hebben
  • De creatieven houden daar dan rekening mee
  • Mensen van het goede doel zijn tijdens de hele avond aanwezig
  • Ze briefen de doelen, evalueren tussentijds en nemen de presentatie in ontvangst
  • Er is een apart programma voor ze
  • Een aantal mensen van het goede doel, die tijdens 8UO aanwezig zijn, zijn beslissers.

Neeem contact op met het organisatieteam: 8uo@faam.nu of 055 – 578 61 78.

Wie sponsort 8UO Apeldoorn?
We zijn nu al heel blij met Deltion voor de schetsmaterialen, ACEC voor de locatie, www.steunkleuren.nl voor de wervingskaartjes, NetzoDruk voor de posters, Max.nl voor te techniek, CoffeePitch Apeldoorn voor de promotie, RazyDay en Sandra Kneefel voor de stoelmassage. Faam, Weez, Peter van der Zande en Guido de Vries voor de organisatie. Maar… we zijn er nog lang niet. We willen nog eten, we zijn nog op zoek naar muziek, een mooi programma voor de mensen van de goede doelen en alles wat mooi, leuk, aardig, lief, goed en aardig is voor de creatieven. Wees ruimhartig en mail 8uo@faam.nu.

In 2011 in elf steden!
8UO is een initiatief van Nieuwe Garde, een landelijk netwerk voor jonge creatieven. 8UO begon in 2004  in Groningen. In 2011 is 8UO al uitgegroeid tot een groot landelijke evenement en vindt op 25 maart plaats in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Den Haag, Groningen, Leeuwarden,Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

8UO Apeldoorn
Het organisatieteam van 8UO Apeldoorn is afgelopen weken al aanwezig geweest bij verschillende netwerkbijeenkomsten om de creatieve professionals te zoeken. Zo waren ze bij de BorrelNood en bij de Coffee Pitch Apeldoorn. Ze zijn actief op zoek via alle social media. Met als doel vijf goede doelen te ondersteunen met frisse en krachtige creatieve input.
De uiterste inschrijfdatum voor de creatieven is 20 maart. Na die datum worden de aanmelingen in teams verdeeld. Meld je hier aan of via 8uo@faam.nu met vermelding van je naam, e-mailadres, leeftijd en expertise. Meer informatie over 8UO Apeldoorn vind je op de plaatselijke en landelijke site.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!