Memorabele avond in Gigant door Stones Sessions

Zondag 3 oktober 2021

Door Bart Lauw

Afgelopen vrijdag, 1 oktober, gaf de band Stones Sessions acte de présence in een vrijwel uitverkocht Gigant. Een memorabele avond is het geworden. De vele bezoekers werden getrakteerd op een uitstekend en wervelend optreden. De stenen rolden bijna uit de muren van het poppodium aan de Nieuwstraat en het dak ging er bijna af door de energie en intensiteit.

Extase

Eindelijk kon er weer genoten worden van een enthousiaste liveband na 1,5 jaar muzikale stilstand en dat was te merken. Vanaf de 1e toon raakte het publiek in extase en dat is in Apeldoorn een ware prestatie. Dat dit deels voortkwam uit het lange gemis van liveoptredens zou ongetwijfeld zo zijn, het nummer “Miss You” werd niet voor niets uit volle borst door iedereen meegezongen, maar vooral de tomeloze dynamiek en aanstekelijke interactie tussen de bandleden was de reden van dit muzikale feestje. Het spelplezier van de 6 bandleden onderling sprong over op de bezoekers die zichtbaar en hoorbaar genoten van de vele fraaie solo’s van ieder van hen.

De band

De Stones Sessions, bestaande uit de charismatische Jeffrey Hendriks (zanger), Henk Wesselink (gitaar), Hubert Eggen (gitaar), René Geelhoed (toetsen), Jeff Bolink (bass) en Tim de Wijk (drums), liet vanaf de eerste seconde horen dat het geen doorsnee coverband is, maar een band die terecht ook mondiaal op hoog muzikaal niveau opereert. Vlak voor covid toesloeg had de band uitverkochte gigs in China, elke associatie hiertussen berust overigens op louter toeval. Komende zondag gaat de band voor de 2e keer naar Bonaire, dus ook in Azië en het Caribisch gebied worden de muzikale skills van The Stones Sessions in hoge mate geprezen. En terecht!

Ode aan Charlie Watts

Toegegeven, ondergetekende kent frontman Jeffrey en bassist Jef door een vorige muzikale samenwerking al eerder, maar in alle objectiviteit gesteld lieten zij tijdens dit optreden horen dat ze in die tussenliggende jaren absoluut niets aan muzikale kwaliteit hebben ingeboet. De gig stond als een huis, alle mannen lieten horen zeer op elkaar ingespeeld te zijn en zweepten elkaar op tot grote hoogte om het maximale uit zichzelf te halen, zowel op het podium als ook tussen het publiek of staande op de boxen. Ook lieten ze horen zowel rocknummers als de bluessound professioneel in hun vingers te hebben. Wat een vibe bracht dat met zich mee, stilstaan was geen optie. Ook de ode aan de pas geleden overleden RS-drummer Charlie Watts werd niet vergeten en was indrukwekkend en oprecht gebracht.

Gemis

Mocht er toch een kritische noot gekraakt worden dan is het dat er niet nog een extra klein rustpuntje tijdens deze gig werd ingebracht. Behalve de schitterend vertolkte ballads “Angie” en “I can’t always get what you want” werd mijn persoonlijke favoriet “Wild Horses” zeer gemist en dat nummer had goed gepast op deze avond, maar dat is vooral een persoonlijke constatering en is spijkers op laag water zoeken.

Back on stage

Tijdens het schrijven van deze recensie ligt de CD “Rock ‘n Roll Circus Live’ van de Stones Sessions in de lade om extra na te genieten. Het uitstekend geproduceerde schijfje is overigens een aanrader voor een ieder die van pure muziek houdt. Er kan met heel veel “Satisfaction” worden teruggekeken op deze avond in Gigant, door zowel de band als door iedereen die getuige is geweest van deze energieke show. Het optreden in Gigant smaakt naar meer en is een voorproefje van wat er muzikaal nog te wachten staat. Stones Sessions are back on stage…Live Sessions are back on stage!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!