Minifestival StadsOase zoekt creatieven

Woensdag 4 juni 2014

Door Redactie

Gigant

Van 13 juli t/m 24 augustus vormt het Cultuurplein elke zondag tussen 12:00 en 20:00 uur het decor voor de Stadsoase. Gigant zorgt voor een festivallocatie met een overdekt podium, muziek- en filmprogrammering, meubilair, een bar en gratis te gebruiken bbq’s. Dit alles wordt opgebouwd, ondersteund en afgebouwd door de event crew van Gigant, bestaande uit technici, producenten en horecamedewerkers.

Hiermee heeft Gigant alles in huis om elke zondag in de luwte van de stad een gratis toegankelijk minifestival te houden. Dit is op zich al een mooi streven, maar de ambities en mogelijkheden rijken verder dan dit. Gigant wil daarom de jonge creatieve garde in de stad vragen om zo veel mogelijk input te leveren en dit wekelijkse festival uit te breiden tot een speelplaats voor alle creatieven, een “testlab” voor nieuwe initiatieven en hiermee een proeftuin voor alle nieuwsgierige inwoners van Apeldoorn.

Oproep

De opzet is simpel: voor iedereen die iets vernieuwends te bieden heeft op het gebied van muziek, theater of welke andere kunstvorm dan ook óf als een kleinschalige ondernemer een bijzonder product onder de aandacht wil brengen, vormt de Stadsoase het podium en verzorgt Gigant de spotlights. Ze hoeven alleen nog maar uit de coulissen te stappen…

Wil je een bijdrage leveren tijdens StadsOase? Wil je optreden? Yoga op de zondagmorgen, zeefdruk t-shirts verkopen, films laten zien, een moestuin aanleggen, appeltaarten bakken, een tafelvoetbaltoernooi houden, een feestje op de trap, schommelen, etc., etc.? Laat het ons weten! Neem voor ideeën wat betreft programma contact op met Roy Holtman.

Wil je meehelpen met het groener maken van de StadsOase? Dan kun je bij Susanne Bakkenist terecht. Zij gaat met het StadsLab aan de slag met de trappartij achter Gigant om er zo een echte zomerse StadsOase van te maken en zoekt helpende handjes, materiaal en sponsoren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?