Mooi rood is niet lelijk

Maandag 11 juni 2012

Door Henk Schrier

Henk Schrier

Plato’s Muziekcafé presenteert regelmatig in Gigant nieuwe, verrassende bands. Zo ook afgelopen zondagmiddag. Ming’s Pretty Heroes was de naam van de band die een gratis optreden van ongeveer 45 minuten verzorgde.

Een tijdje geleden had ik al even snel een blik op de site van Gigant geworpen. Wat bij mij bleef hangen, was dat het om een vrouw ging met knalrood haar. Haar naam is Ai Ming Oei. Ze is niet al te groot, heeft dus inderdaad knalrood haar en vraagt zich af of karma wel bestaat. Ze is met haar band op de Karma Clubtour om haar nieuwe cd “Karma” ten gehore te brengen. Op deze cd staat ook het nummer Moss, waarmee de band een (geld)prijs heeft gewonnen. Daarmee werd het mogelijk om de cd Karma te produceren.

Ik was best wel benieuwd wat ik deze middag te horen zou krijgen. Ik had met mijn witbiertje een plek gezocht in Gigant Café. Zomaar ineens stond daar de band en begonnen ze te spelen. Het was gelijk stil in de Gigant: wat een stem, wat een vibe, wat een genot om naar te luisteren. Ze pakt je samen met haar band in met mooie songs die wat levenslessen bevatten, o.a. over Karma. Of als je relatie niet meer zo loopt en je je als een stuk speelgoed voelt, dat aan en uit gezet wordt. Of het terug kijken naar de laatste jaren van je relatie, die beëindigd is.

Het was muisstil, het publiek genoot. Er werd pas gejuicht en geapplaudisseerd na steeds weer een mooi nummer. Al met al een topoptreden wat mij betreft nog wel wat langer had mogen duren. Gelukkig gaf ze op het einde nog een toegift. Ik heb bij het weggaan van deze veelbelovende band een cd gekocht, die zeker de moeite waard is.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?