Mosselparty is een waar feestje voor de liefhebber

Woensdag 22 augustus 2012

Door Randy Gasper

Micky Real

Niet geheel onverwachts liep ik gisteren over het Caterplein. Dat is nu eenmaal mijn route richting het Oranjepark, waar ik nabij parkeer. Voor de fietsliefhebbers: sorry, ik heb nog geen fiets, maar een aankoop is nabij. Terug naar het Caterplein, waar ik even vergeten was dat er de Mosselparty werd gehouden. Met echte mosselen! Als hecht collectief was het Caterplein door praktisch alle ondernemers dan ook omgebouwd tot één groot eetplein. En dat allemaal voor de mosselliefhebber.

Iemand die ik daar plotseling tegenkwam is mijn nicht. Ze woont met haar man en kinderen in Ierland, maar is weer even op vakantie in haar oude vertrouwde Apeldoorn. Haar Ierse vriend is even helemaal in zijn nopjes. Een mosselliefhebber dus. Echte mosselen. Nu eerst geen Finnegan’s, nee… mosselen! Maar liefst 4 potjes met mosselen gingen er door. Hoewel de foto’s het niet doen vermoeden, zaten alle terrassen vol.

Voor degenen die geen mosselen lusten was er trouwens saté. Je kon kiezen uit kip of varkenshaassaté. Je kreeg patat en brood en sausjes bij het eten. Kortom, zo’n Mosselparty is niet alleen een lekker culinair uitje, maar bovenal een gezellig familie-uitje.

Een mooie dinsdagavond voor de Apeldoornse ondernemers op het Caterplein dus. Een plein dat dankzij dit evenement ook eens goed in het nieuws komt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!