Help de bevolking van Oekraïne

Mosselparty is een waar feestje voor de liefhebber

Woensdag 22 augustus 2012

Door Randy Gasper

Micky Real

Niet geheel onverwachts liep ik gisteren over het Caterplein. Dat is nu eenmaal mijn route richting het Oranjepark, waar ik nabij parkeer. Voor de fietsliefhebbers: sorry, ik heb nog geen fiets, maar een aankoop is nabij. Terug naar het Caterplein, waar ik even vergeten was dat er de Mosselparty werd gehouden. Met echte mosselen! Als hecht collectief was het Caterplein door praktisch alle ondernemers dan ook omgebouwd tot één groot eetplein. En dat allemaal voor de mosselliefhebber.

Iemand die ik daar plotseling tegenkwam is mijn nicht. Ze woont met haar man en kinderen in Ierland, maar is weer even op vakantie in haar oude vertrouwde Apeldoorn. Haar Ierse vriend is even helemaal in zijn nopjes. Een mosselliefhebber dus. Echte mosselen. Nu eerst geen Finnegan’s, nee… mosselen! Maar liefst 4 potjes met mosselen gingen er door. Hoewel de foto’s het niet doen vermoeden, zaten alle terrassen vol.

Voor degenen die geen mosselen lusten was er trouwens saté. Je kon kiezen uit kip of varkenshaassaté. Je kreeg patat en brood en sausjes bij het eten. Kortom, zo’n Mosselparty is niet alleen een lekker culinair uitje, maar bovenal een gezellig familie-uitje.

Een mooie dinsdagavond voor de Apeldoornse ondernemers op het Caterplein dus. Een plein dat dankzij dit evenement ook eens goed in het nieuws komt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?