Mr. Polska: kolkende wodka en zwetend gebeuk

Woensdag 30 mei 2012

Door Brian Kok

Peter Vroon & Brian Kok **

Afgelopen vrijdag was het ‘allermooiste feestje’ in Gigant, oftewel Mr. Polska en Nouveau Riche waren klaar om de tent op zijn kop te gooien!

Gratis Dikke en Dunne
Om 20:00 uur ging de zaal open voor publiek, maar het begon pas rond 21:00 uur langzaam vol te lopen. Inmiddels was het voorprogramma al volop bezig, Dani en Chokz mochten het publiek vast warm maken voor Mr. Polska. Tijdens dit voorprogramma lieten ze vast een aantal nummers van hun nieuwe EP ‘De Dikke en de Dunne’ horen, en om het publiek nog enthousiaster te maken begonnen ze met het uitdelen van de EP’s aan het publiek.

Ik wil alleen maar wodka
Het voorprogramma was dit keer gelukkig niet zo lang als bij Gers Pardoel. Want nadat ze een nummer of vijf gerapt hadden, maakten Dani en Chokz plaats  voor Je Broer, en Boaz van de Beats. Je Broer nam een fles wodka mee het podium op, en besloot dat we Mr. Polska het podium op moesten roepen, door gebruik te maken van de wodka. Zo wilde hij dat iedereen op de beat van ‘Ai Se Eu Te Pego’ “Wodka, wodka, ik wil alleen maar wodka!” ging roepen. Na dit een keer of vijf geroepen te hebben kwam Polska het podium oprennen.

Lekker beuken
Nadat Mr. Polska het podium op was gekomen begon de zaal pas echt los te gaan. Hij en heel Nouveau Riche gingen helemaal los op het podium en de zaal deed lekker met ze mee. Na een aantal nummers volop los te gaan vonden ze dat het tijd was voor een moshpit. Oftewel: lekker op elkaar inbeuken in het publiek, niet iedereen was hier even blij mee maar je kon er niet aan ontkomen.

Wodkashots, waterdouches en gratis bier
Aan het begin van het optreden had ik het vermoeden dat er geen echte wodka in de fles zat. Maar nadat hij bij de mensen die voor het podium stonden wodka naar binnen had gegoten wist ik zeker dat het echt was, aangezien ik er zelf ook tussen stond. Des te later het werd in de zaal, des te harder ging het publiek los, en de moshpits bleven onafgebroken doorgaan. Dit en het goede weer zorgden er wel voor dat de temperatuur in de zaal extreem hoog werd. Hier hielden de artiesten ook rekening mee en zo nu en dan kreeg je een verfrissende douche van allemaal flesjes water, en werd er volop bier uitgedeeld!

Beveiliging grijpt in
Toen deze geweldige avond op zijn einde liep, besloten Mr. Polska en Je Broer dat het tijd was om de zaal in twee groepen op te splitsen. Zo gezegd zo gedaan, ze wilden weten welke helft van de zaal het hardst kon schreeuwen. En net als je denkt dat je alles gehad hebt, kom je erachter dat het tijd is om met allebei de helften vol op elkaar in te rennen. Dit betekende dus één grote moshpit in het midden van de zaal. Ondertussen ging het concert lekker door, toen we aankwamen bij het nummer ‘Soldaatje’ werden er drie jongens verkleed als soldaat het podium opgeroepen om samen met de artiesten los te gaan! Maar uiteindelijk stond zo ongeveer de halve zaal met de artiesten op het podium los te gaan, totdat de beveiliging het podium opkwam en vond dat we ervan af moesten gaan.

Eén groot feest
Toen zat het concert er helaas alweer op, maar na het concert was er nog de mogelijkheid om met Mr. Polska, Je Broer, Digitz, Leo, Stepherd en last but definitely not least Boaz van de Beats op de foto te gaan en een gesprek te voeren. Het was weer een geweldige avond, en één ding is zeker: de zaal was dan misschien niet helemaal vol, maar het was één groot feest!

** Foto’s:

Met beeldmerk: Peter Vroon | Vroonphotomotion.nl
Zonder beeldmerk: Brian Kok 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!