Muziektheater Apeldoorn bruist van de energie

Zondag 29 september 2019

Door Peter Vroon

Muziektheater Apeldoorn presenteert na het succes van de fascinerende musical A Christmas Carol dit weekend in Theater Orpheus de Europese première van Alice in Spiegelland.

Een Nederlandse vertaling van de Engelse productie Through the Looking Glass,Carroll. Een komische en raadselachtige voorstelling uitgevoerd door kinderen, tieners en volwassenen van Muziektheater Apeldoorn onder leiding van regisseur Erik van der Zee. Een orkest gedirigeerd door Peter Paul van Beekum en een spectaculair decor met speciaal lichttechniek en geluid maken de combinatie compleet.

Het verhaal

Alice beleeft een avontuur en tuimelt halsoverkop door een spiegel in een schaakwereld in beweging. In dat onbekende, verbazingwekkende land ontmoet Alice veel vreemde figuren. Een wereld die haar hulp hard nodig heeft. Zij gaat van ‘hier naar daar’ en van ‘daar naar hier’, verliest haar naam in het ‘Vergeten Woud’ en is continue op zoek naar haar bestemming. Gevuld met betoverende muziek, actie en humor, is deze musical een spannende uitdaging voor jong en oud.

Het mooie van deze musical is dat de enorme inzet van alle vrijwilligers en de zeer professionele aanpak het geheel tot een lust voor het oor en oog maakt. Zo ook de mooie kleding die allen droegen. Alles was tot in de puntjes geregeld.

In totaal staat dit stuk 3 keer op de planken in Orpheus dit weekend. Regisseur Erik van der Zee kan tevreden zijn. Onder zijn leiding is er een hele grote klus geklaard. Zo zie je maar: er zit zoveel mooie creativiteit in Apeldoorn. Deze musical laat zien dat je met elkaar tot heleboel in staat bent; dat je samen iets heel moois op de planken kunt zetten.

Over 2 jaar kunnen we genieten van ‘Anatevka’, uitgevoerd door Muziektheater Apeldoorn.

Zaterdag 28-09-2019, Orpheus Rabobankzaal, Muziektheater Apeldoorn: Alice in Spiegelland

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!