Nieuwe entree CODA verbindt museum en bibliotheek

Vrijdag 28 juni 2019

Door Ben Eggermont

CODA-directeur Carin Reinders startte vandaag (vrijdag 28 juni) om exact 16.00 uur de speciale gelegenheid voor de ingebruikname van de gezamenlijke nieuwe ingang van het CODA-museum en de CODA-bibliotheek. ,,Hiermee gaat een langgekoesterde wens uiteindelijk in vervulling”, zei Carin in haar openingswoord. Het publiek was in grote getale op deze gebeurtenis afgekomen.

Wethouder Detlev Cziesso feliciteerde Carin met dit mooie resultaat dat zoals gezegd binnen budget en tijd is gerealiseerd. Met een grote kartonnen schaar, volledig in lijn met de nu lopende expositie Paper Art 2019, knipten directeur en wethouder het lint met enige moeite door. ‘Mega-insecten’ waren daarna de eerste creaturen die bezit namen van museum. Het publiek stroomde daarna binnen om de nieuwe ruimte te gaan ervaren.

Het volledig nieuw ingerichte restaurant is een plek waar bezoekers even rustig kunnen napraten en tegelijkertijd kunnen genieten van 2 nieuwe kunstwerken. De achterwand is over de volle breedte voorzien van een wandschildering van Marije Vermeulen, de winnaar van de eerste Van Reekum Cultuurprijs. Een werk zoals je van haar kunt verwachten; kleurrijk, strak en sprekend. Een geheel eigen beeldtaal. De door de verbouwing beschadigde pilaren werden door kunstenaar Ferry Staverman omgevormd tot ware kunstwerken, volledig in lijn met het werk wat men van hem gewend is. Daarnaast heeft de museumwinkel een geheel nieuwe plek gekregen achter de informatiebalie, ruim en licht, met uitzicht op de groene binnenplaats met terras.

Johan Hartmann van de Stichting Vol Levenslust is zeer positief te spreken over de toegankelijk  van het gebouw voor rolstoelers. ,,In een vroeg stadium zijn we bij de plannen betrokken en er werd naar ons geluisterd. Zo hebben we veel kunnen bereiken en zijn blij met het bereikte resultaat.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!