Nieuwe huisstijl Gigant; afscheid van ‘markant in cultuur’

Zaterdag 28 oktober 2017

Door Peter Vroon

Gigant hield gisteravond (vrijdag 27 oktober) haar jaarlijkse Vriendenfeest met veel muziek en een voorpremière van de film ‘Square’. Het was minder druk dan de voorgaande jaren, met uitzondering van het filmbezoek om half acht startte in drie bomvolle filmzalen de film ‘Square’. Aan het eind van de avond werd door de directeur dé nieuwe huisstijl van Gigant gepresenteerd.

Tegelijk met de film ‘Square’, winnaar van de Gouden Palm voor de beste film op het filmfestival van Cannes (nog te zien op 9, 10 en 11 november), toverde Jan Terlouw Junior het café om tot een nachtclub qua sfeer en muziek. De Apeldoornse lange knuffelentertainer bracht een concert en ook Das Sound Kollektiv speelde de sterren van de hemel met een geheel eigen jazz sound; eigenwijs en niet in een hokje te plaatsen. In de Popzaal speelden de Tentempies , een swingende band met veel Spaanse energie. Van begin tot het eind ging het dak eraf.

Toch weer ‘gewoon’ Gigant

Zo rond de klok van tien presenteerde directeur Arjen Davidse de nieuwe huisstijl, goed te zien in het gebouw en aan de geheel vernieuwde agenda en website, vormgegeven door het Apeldoornse bedrijf Wij Zijn Wolf. De naam Markant zal overigens niet meer worden gehanteerd. Was de naam tot voor kort ‘Gigant, markant in cultuur’, vanaf nu is dat weer als vanouds ‘Gigant’, al blijft de subtitel wel ‘markant in cultuur’.

Een hele opgave trouwens, zo’n nieuwe huisstijl, meldt een woordvoerder van Gigant. ,,Want het moet namelijk iedereen aanspreken, intern en extern, van piepjong tot oud. ,,Uiteraard gaat het niet alleen om de uitstraling van de huisstijl. Maar is deze fysieke éénwording nog een extra stap om nog meer als één cultureel bedrijf naar buiten te treden. Wij zijn er helemaal klaar voor om nieuwe connecties met de stad te zoeken en heten iedereen van harte welkom om deel te nemen aan het ‘culturele leven’ in Gigant. Momenteel zijn we druk bezig met het maken van 1 website waar al onze krachten samenkomen.
Vanaf april 2018 is deze helemaal up-to date”

Verder gaf Arjen een kleine blik in de toekomst. Een bredere programmering in de theaterzaal, aantrekkelijk zijn voor een breder publiek, meer naar buiten treden op andere locaties en in de regio, want: ,,Gigant is groter dan Apeldoorn”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!