NJO verzorgt het 5 mei-concert

Woensdag 7 januari 2015

Door Redactie

© Nic Limper

Onder leiding van de Amerikaanse dirigent Clark Rundell zal het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) dit jaar het 5 mei-concert verzorgen. Het NJO brengt twee keer per jaar een orkest bijeen: in januari en in de zomer tijdens het eigen festival NJO Muziekzomer Gelderland. Speciaal voor het 5 mei-concert wordt nu een extra orkest samengesteld.

NJO
‘Het NJO met zijn jonge musici zal, onder leiding van Rundell, laten zien en horen dat vrijheid ook voor een jongere generatie niet vanzelfsprekend is. De keuze voor de muziek, maar ook persoonlijke verhalen en achtergronden van orkestmusici, artiesten en dirigent zullen het verhaal zichtbaar, voelbaar en hoorbaar maken’, Aldus Directeur Miranda van Drie van het NJO.

Dirigent Clark Rundell hecht grote waarde aan de betekenis van het concert: “Het concert is meer dan alleen een vrolijk feest. Het gaat over ‘real issues of freedom’. Tijdens het concert wordt ook daadwerkelijk ingegaan op echte vraagstukken rond vrijheid. En dat is geweldig.”

5 mei concert
Met het 5 mei-concert ’s avonds op de Amstel in Amsterdam wordt de Nationale Viering van de Bevrijding feestelijk afgesloten. 4 en 5 mei staan in het teken staan van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding en de vrijheid die daarop volgden. Tijdens het concert wordt stilgestaan bij het feit dat de oorlog in Nederland zeventig jaar geleden ten einde kwam. Aan het programma wordt momenteel volop gewerkt. De solisten die tijdens het concert op zullen treden worden eind januari bekendgemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Bevrijdingsdag Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!