Nog even zomer én yoga met Wendy van Dijk op laatste dag SOAP Festival

Zondag 26 augustus 2018

Door Stéphanie Berris

Het was een waar cadeautje op de laatste dag van de zomervakantie: de zon scheen volop en veel Apeldoorners trokken naar het SOAP Festival op het Zwitsalterrein. Werd de zaterdag nog overschaduwd door regen; op deze afsluitende dag van de eerste editie van het SOAP Festival klaarde het op en konden de bezoekers nog even genieten van het zomergevoel. Dachten we net afscheid te hebben genomen van de warmte, zorgde stralend weer deze zondag toch nog voor de ultieme zomersfeer – compleet met voetjes in het zand, cocktails en rustgevende beats.

Yoga in de zon

Natuurlijk kwam er ook veel publiek af op de yogaclinic van Wendy’s Disq Club. Wendy van Dijk is boegbeeld en fanatiek beoefenaar van sporten met behulp van een ‘Disq’, een mobiel fitnessapparaat. De oorsprong van de Disq en het online trainingsprogramma ligt in onze eigen stad, in handen van de Apeldoornse ondernemer Robbert Boekema. Robbert vertelt: „leden van Wendy’s Disq Club krijgen online een personal trainer, voedingsadvies en 10-minuten-trainingen van Wendy en onze trainers, vanuit locaties wereldwijd.” Bij de yogaclinic zijn ook heel wat Disq-leden aanwezig. Er zijn Disq-leden uit verschillende delen van het land naar Apeldoorn gekomen om mee te doen aan de yogasessie.
Wie niet meedeed aan de yoga, kon heerlijk op het strand of het terras loungen. Kinderen speelden in het zand en op de verschillende springkussens, sommigen roosterden een broodje boven een houtvuur onder leiding van De Buitenkokers. Zij verwenden de aanwezigen met heerlijke hapjes, een boven een vuurtje pruttelend soepje en versgebakken bietenburgers. Aan de andere kant van het SOAP gebouw ging het Beachtennis toernooi onvermoeibaar door.

Selfies met Wendy

De yogasessie, waaraan Wendy van Dijk duidelijk ervaren meedeed, werd geleid door de Amerikaanse groep Drishti-Beats. Iedereen in deze band (bestaande uit leden van de familie Lowell) vervult een eigen rol in de muzikale en sportieve begeleiding van yoga events wereldwijd. Drishti-Beats leidt yoga-sessies door de instructie te combineren met downtempo electronische muziek, doorvlochten met live saxofoon, zang en rap. „Ze waren in Nederland omdat ze gisteren op Mysteryland stonden, dus leek het me geweldig als ze vandaag hier bij ons konden zijn”, legt Robbert Boekema uit. De muziek, de sfeer, de zon: alles valt samen en zowel actieve deelnemers als toeschouwers genieten zichtbaar van een relaxte middag.

Na afloop van de sessie worden sapjes uitgedeeld en maakt het team van Wendy’s Disq club uitgebreid tijd voor een persoonlijk praatje met de deelnemers en overige bezoekers. Natuurlijk mag iedereen die dat wil even met Wendy of de andere personal trainers op de foto. Het hele team blijft op het festival en geniet daarna van een maaltijd op het SOAP terras.

Het hele jaar SOAP

Het team van SOAP kan terugkijken op een succesvolle start. „Tijdens de warme zomer trokken veel Apeldoorners naar het stadsstrand en de uit zeecontainers opgebouwde locatie wordt doorlopend geboekt voor particuliere feesten én bedrijfsevenementen”, vertelt Maartje Smit enthousiast. Maartje, floormanager bij SOAP, probeert zich tijdens de drukte tegen beter weten in even vrij te maken voor een gesprek. „Ik kan ook wel begrijpen dat het goed loopt met boekingen voor groepen. We hebben veel ruimte, alle plek om te parkeren, en het is een unieke locatie. Oók als het geen mooi weer is. Op minder zonnige dagen hebben we ook binnen gasten. Afgelopen zaterdag was het natuurlijk balen van de vele regenbuien. Toen merkten we wel dat het daardoor aanzienlijk minder druk was. Maar vrijdagavond was het bij de optredens van de Guus Essers Band, de BlueZzfighter en Royce hartstikke druk en oergezellig! En met deze zonnige dag erbij was het toch een heel geslaagde ‘First Edition’.”

Wie vreest dat met de afsluiting van het SOAP Festival weekend een einde is gekomen aan het SOAP Stadsstrand seizoen, hoeft zich geen zorgen te maken. SOAP is het hele jaar door geopend. Aankomende zondag 2 september staan er alweer optredens op de planning, en als het aan de organisatie ligt komen muzieksessies wekelijks op de agenda. Voordat ‘het gewone leven’ weer begint, trakteerde het SOAP Festival veel Apeldoorners dit weekend nog even op het ultieme zomergevoel. Met dank aan de zon.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Festival SOAP Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!