Officiële opening van expositie De Zilveren Camera in zicht

Maandag 27 september 2021

Door Redactie

Kees van de Veen

De expositie van De Zilveren Camera is van 1 oktober tot en met 24 oktober in de Nettenfabriek te bezichtigen. De Zilveren Camera is een prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie, deze expositie stelt meer dan 200 winnende foto’s van afgelopen jaar tentoon. De officiële opening zal om 15.00 uur plaatsvinden in het bijzijn van Kees van de Veen, winnaar van vorig jaar. Hij won de prijs voor zijn fotoserie genaamd ‘Piet Franssen overlijdt aan corona’.

Heftig verhaal

De wedstrijd heeft 4 verschillende prijzen, waarvan de belangrijkste ‘De Canon Zilveren Camera’ is. Freelance fotograaf Kees van de Veen won de prijs met zijn fotoserie. Hij is geïnteresseerd in echte verhalen van echte mensen, daarom maakte hij de serie ‘Piet Franssen overlijdt aan corona’. Met foto’s vertelt Kees het verhaal van, de met corona besmette, Piet Franssen uit Tegelen. In Assen lag de man op de covidafdeling van de intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis. Hij overlijdt op 16 april 2020 op 73-jarige leeftijd.

Expositie

Van 1 oktober tot en met 24 oktober is de expositie vrij toegankelijk. Bij de Nettenfabriek aan de Spoorstraat zullen de foto’s neerstrijken. Woensdag en donderdag is de expositie van 10.00 tot 18.00 uur open, terwijl dat vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur is. Je kan bij de officiële opening zijn op 2 oktober om 15.00 uur, alleen moet je dan voor 30 september jezelf via de mail aanmelden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!