Help de bevolking van Oekraïne

Omnizorg wint Daas Baksteen Architectuurprijs

Zondag 31 januari 2010

Door Stadsmens

Omnizorg is winnaar geworden van de Daas Baksteen Architectuurprijs 2010. De gemeente Apeldoorn en de architect hebben de prijs woensdagmiddag 27 januari in ontvangst genomen tijdens de bouwbeurs Gevel 2010 in Ahoy te Rotterdam.

Een onafhankelijke vakjury onder voorzitterschap van Fons Asselbergs, Rijksadviseur voor Cultureel Erfgoed, kende Omnizorg de prijs toe. Andere genomineerden voor deze prijs waren onder andere het Gemeentehuis in Winterswijk, Kunstkwartier in Helmond en Hof van Hersbeek in Breda.

De Daas Baksteen Architectuurprijs is ingesteld om de rol van baksteen in de architectuur onder de aandacht te brengen. De inzendingen aan deze prijs onderstrepen de innovatieve rol die baksteen speelt en kan spelen bij het ontwerpen van gebouwen en de vormgeving van totale projecten.  Omnizorg is ook nog in de race voor de tweejaarlijkse architectuurprijs voor de Ruimtelijke kwaliteit van de Provincie Gelderland.

Naast Omnizorg staat ook Omnisport op de shortlist van 16 genomineerde projecten. De uitreiking van de vakprijs en de publieksprijs vindt plaats op 25 maart 2010. Het publiek kan nog tot en met 14 maart stemmen via de website van de provincie Gelderland: www.gelderland.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?