Opening ‘Dare to Wear’ in het Coda Museum

Woensdag 18 september 2013

Door Gerard Oltmans

In het Coda Museum werd afgelopen zondag onder grote belangstelling een tentoonstelling geopend van sieraden uit de verzameling van Paul Derrez en zijn partner Willem Hoogstede. Een prachtig overzicht van bijna 50 jaar ontwikkeling in sieraden. Vanzelfsprekend een verzameling vanuit een visie van een liefhebber met een gevoel voor kwaliteit maar dat maakt het kijken ernaar ook zo leuk.

Al die verschillende kunstenaars en hun visie op schoonheid, materiaalgebruik en draagbaarheid. Een soms verbijsterende ervaring. Een wandeling langs de lange vitrine is geen wandeling door de tijd maar een wandeling langs het lichaam, want de sieraden zijn gegroepeerd naar de plaats op het lichaam waar het sieraad gedragen wordt. Juist dat maakt het kijken anders dan gebruikelijk en zorgt ervoor dat het sieraad aandacht krijgt.

Verbazingwekkend blijf ik kijken naar al die verschillende ontwerpen, sommige traditioneel andere met de gedachte….. Hoe komt ie erop!?! Zeker een tentoonstelling om eens naar terug te gaan. Dat kan overigens leuk gecombineerd worden met een Symposium dat op 6 oktober om 13.30 uur gehouden wordt in het CODA Museum over de sieraden van Dare to Wear.

Voor details zie de site www.coda-apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Museum Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!