Help de bevolking van Oekraïne

Opvolger voor Adèle Reiss

Maandag 2 mei 2016

Door Redactie

RTV Apeldoorn

De Stichting Ateliers Apeldoorn heeft een opvolger gevonden voor voorzitter Adèle Reiss. De club van (semi)professionele kunstenaars in Apeldoorn mag met ingang van 28 mei de 45-jarige Ellen Nijdeken verwelkomen.

De stichting was een hele tijd op zoek naar een opvolger voor de charismatische Reiss. Onlangs liep de stichting die naarstig zocht naar een nieuw onderkomen voor exposities tegen een pand aan dat op 28 mei in gebruik wordt genomen en voortaan als Loolaan Galerie door het leven gaat. De huidige Weekend Galerie aan de Loolaan wordt verkocht. Althans dat hoopt de gemeente Apeldoorn.

Zowel Ellen Nijdeken als haar man Hans komen uit Apeldoorn. Ze hebben de laatste negen jaar in Duitsland gewoond, in een klein dorpje in de buurt van Düsseldorf. Sinds augustus van dit jaar wonen zij weer in Apeldoorn, en zoals ze het zelf zegt: ,,na een grondige verbouwing, nu in ons droomhuis”. Het huis staat overigens aan de Loolaan. Het is de villa Onder de Linden.

Ellen is afgestudeerd als textielingenieur in Enschede en heeft de styling opleiding bij Artemis in Amsterdam gevolgd. Ze heeft altijd in de mode gewerkt. Ervaring heeft ze opgedaan bij verschillende bedrijven; 9 winkels opgezet voor een dames modemerk, lange tijd gewerkt voor Peek & Cloppenburg in Duitsland (filiaalmanagement), de klantenkring van een prachtig Nederlands jeansmerk opgebouwd en aan detaillisten verschillende collecties verkocht.
Design en trends zijn voor haar geen vreemde, door haar opleiding, achtergrond en werkzaamheden heeft ze daar veel mee te maken en daar ook gevoel voor. Ze draagt kunst een warm hart toe, dat kun je ook zien bij haar thuis. Daarnaast weet ze wat het is om een ‘winkel’ te runnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. In haar werk heeft ze de nodige management ervaring opgedaan.

Adèle Reis is blij met haar opvolger. ,,Een leuk mens, met de nodige ervaring.’’

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?