Help de bevolking van Oekraïne

Oranje Fonds stelt € 30.000,- beschikbaar voor KunstExpressApeldoorn

Woensdag 15 augustus 2012

Door Redactie

Het Oranjefonds heeft € 30.000,- ter beschikking gesteld voor KunstExpressApeldoorn.

KunstExpressApeldoorn (KEA) is een maatjesproject voor kunstzinnige kinderen van 9 tot en met 13 jaar. Het gaat daarbij om Apeldoornse kinderen die hun creatief talent of aanleg graag willen ontwikkelen, of hun passie uit willen leven op kunstzinnige activiteiten zoals muziek, toneel of beeldende kunst, en geen kans daartoe krijgen. De Stichting Doetertoe, initiatiefnemer van KunstExpressApeldoorn, biedt deze kinderen die mogelijkheid een jaar lang gratis activiteiten te volgen. Nu met steun van het Oranjefonds.

KEA sluit aan bij het in andere steden al langer lopende KunstExpress Maatjesproject, dat ontwikkeld werd door stichting Two Get There en dat momenteel met succes draait in een vijftal steden, waaronder Utrecht en Rotterdam.

KEA  streeft ernaar het zelfvertrouwen van het kind te verbeteren door persoonlijke aandacht, steun en acceptatie. Dit wordt onder andere gedaan door een kind te koppelen aan een maatje met een vergelijkbare passie voor cultuur. Door samen met het kind de culturele wereld te ontdekken, wordt de horizon van het kind verbreed.

KEA  is van zins het project in oktober daadwerkelijk van start te laten gaan. Voor die tijd zullen echter aanvullende middelen moeten worden gevonden. KEA  is dan ook op zoek naar sociaal bewogen sponsoren, die het project willen steunen. Wel vonden in het afgelopen jaar voor de betreffende groep kinderen al activiteiten plaats, in samenwerking met de Meester Lugtmeijerschool. KunstExpressApeldoorn heeft daarnaast inmiddels al participerende steun gekregen van Leerplein055, Hfftig, Wisselwerk en verschillende vrijwilligers. Voor de daadwerkelijke start is KEA  ook nog op zoek naar maatjes.

Het Oranjefonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 23 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranjefonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?