Orpheus introduceert de Orpheus Vriendenprijs

Vrijdag 30 september 2016

Door Redactie

Een prijs ván het publiek, vóór de artiest
Dit theaterseizoen presenteert Theater Orpheus de Orpheus Vriendenprijzen. Jaarlijks zullen twee publieksprijzen uitgereikt worden aan artiesten die in Orpheus grote indruk maakten: een prijs voor de Beste Voorstelling en een prijs voor de meest veelbelovende artiest. Vrienden kunnen vanaf nu het hele seizoen hun stem uitbrengen; in september 2017 zullen de prijzen, bestaande uit een geldprijs en een bronzen beeldje, worden uitgereikt. Lees meer over deze Vriendenprijzen op orpheus.nl/vriendenprijs.

‘Regelmatig komen gasten naar ons toe om te vertellen dat een voorstelling diepe indruk heeft achtergelaten, met daarbij de vraag of we dat willen doorgeven aan de makers. Toen er een Vriend van Orpheus met het idee kwam voor een publieksprijs, besloten we daar direct werk van te maken. Het past ook bij een theater van onze omvang. We voelen ons rijk met de Vrienden van Orpheus; een omvangrijke groep écht betrokken theaterliefhebbers. Hun mening doet er voor Orpheus toe’, aldus Meta Neeleman, directeur van Orpheus. Vanaf september 2016 kunnen alle Vrienden, zo’n 1300 huishoudens in Apeldoorn, hun stem uitbrengen; op elke voorstelling, zo vaak als ze willen.

Vanuit de shortlist die hieruit ontstaat, zal een Vriendenjury de winnaars kiezen. In september 2017 worden de prijzen voor seizoen 2016-2017 uitgereikt. Beeldend kunstenares Elly Corstjens zal hiervoor twee bronzen beeldjes ontwerpen. De geldprijs wordt mogelijk gemaakt door De Vrienden van Orpheus zelf. Hun donaties worden tevens gebruikt voor andere bijzondere projecten in en namens Orpheus. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe tribune in de Hanoszaal door hen gesponsord en wordt dankzij de Vrienden van Orpheus regelmatig buiten Orpheus theater gemaakt voor bijzondere doelgroepen. Meer informatie over de Vrienden van Orpheus en de Vriendenprijs vindt u op Vrienden van Orpheus.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!