Orpheus’ KinderKaravaan brengt gratis theater naar kinderen

Woensdag 3 juli 2024

Door Redactie

In de laatste twee weken van de zomervakantie komt de KinderKaravaan weer naar de parken en dorpen van Apeldoorn, Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 augustus (met uitzondering van het weekend) verzorgen Theater Orpheus, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof twee keer per dag de voorstelling Buurmans Buizenstelsel voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Theater in de parken

Orpheus brengt met de KinderKaravaan theater naar kinderen die hun laatste vakantieweken in en om Apeldoorn doorbrengen. “Het is ieder jaar geweldig als kinderen en hun (groot)ouders samen op een picknickkleedje in het park genieten van theater,” zegt Marij Wools, programma coördinator jeugd educatie bij Orpheus. “Door de wijken en dorpen in te gaan, bereiken we ook kinderen en ouders die we normaal niet in het theater zien.”

Buurmans buizenstelsel

Buurmans Buizenstelsel is een dansvoorstelling van plan d-, waarin kinderen meespelen en allerlei klusjes doen. Heb je twee rechterhanden of juist niet, alle hands aan dek! Buizen verbinden, plakken, zagen, boren en leidingen leggen. De buizen maken muziek waarop gedanst wordt. Bouw mee aan een duurzame toekomst. De voorstelling is ook geschikt voor slechthorende en dove kinderen, met een dove speler in het team.

Speeldata en locaties

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus zijn er dagelijks twee gratis voorstellingen in Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus vinden de voorstellingen plaats in de Apeldoornse parken. Ze starten om 13.00 uur en 15.00 uur. Meer informatie en exacte locaties op de site van Orpheus.

De KinderKaravaan wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Gelderland. Het is een coproductie van Theater Orpheus en plan d- in samenwerking met Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!