Overeenstemming passend onderwijs

Zaterdag 19 april 2014

Door Redactie

 

Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt de Wet op het passend onderwijs ingevoerd. Scholen worden dan verantwoordelijk voor de ondersteuning van leerlingen met een zorgvraag. Alle scholen in het voortgezet onderwijs zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband.

In een samenwerkingsverband worden afspraken gemaakt over de manier waarop leerlingen zo goed mogelijk de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben. Deze afspraken worden vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Een goede samenwerking tussen onderwijs en jeugdzorg is belangrijk omdat leerlingen niet alleen recht hebben op passend onderwijs, maar ook op een veilige en stimulerende opvoeding. Om ondersteuning voor kinderen zowel in het onderwijs als thuis goed op elkaar af te stemmen is samenwerking met de gemeenten nodig, die vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk zijn  voor de jeugdzorg.

De afgelopen maanden hebben gemeenten en de samenwerkingsverbanden overleg gevoerd hierover. Op maandag 7 april werd in het gemeentehuis van Voorst het eindoverleg gevoerd, en de overeenkomst getekend tussen het samenwerkingsverband voortgezet onderwijs en de wethouders van Apeldoorn, Epe en Voorst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!