Peace love & Happiness in Orpheus

Dinsdag 27 januari 2015

Door Peter Vroon

Peter Vroon

Vrijdagavond 23 januari ontplofte Orpheus want Woodstock was in ” The House “. Alle hippies en keurige mensen die vroeger hippie waren kwamen in Orpheus bijeen om een alternatieve “musical Church” mee te maken. Het was een feest waarin liefde, passie en vrijheid zich verenigden. Het ultieme feest waarin je geen speed en LSD nodig had om stoned te raken. Zie het als een alternatieve Karaoke voor zestigers of zoals iemand op Twitter zei: “de oude zaken die voorbij gaan “.

Dit feest in Orpheus was een opeenstapeling van successen van Woodstock. Nummers en beelden van het Hippiedom kwamen voorbij. Heftige emoties en gepassioneerde gevoelens dreven rond in de atmosfeer van Peace, Love and Freedom.

Alco Curty, Joe Cocker, CCR, Yefferson Airplane, Hendrix en The Marakesh Express kwamen langs met Joan Beaz en een vleugje ” Who “en vele andere. De avond eindigde met het zeer toepasselijke: “Going Home”. Het was het ultieme feestje van de Flower Power generatie.

Orpheus stond op zijn kop. Het podium gevuld met Hippies  bij het einde van de show. In een woord adembenemend.

Kritische noot: ach iedere generatie heeft recht op “Karaoke”, maar ik ben blij dat ik deze geweldige, uit het hart gegrepen, show mocht meemaken. Een diepe buiging naar de ” cast “, die de sixties waarschijnlijk niet hebben meegemaakt. Zo veel respect en passie ben ik de laatste tijd in Orpheus niet tegengekomen. Ik ben gekleurd in mijn oordeel met mijn liefde voor de sixties maar de flower power generatie vernieuwde echt! En ook op deze avond ging diezelfde “vibe” eruit.

Give peace a change. Peace man!!

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!