Peace Love & Happiness in Orpheus

Vrijdag 29 april 2016

Door Redactie

 

Een avond om nooit meer te vergeten. The Overtures uit de U.K. zetten de Rabobankzaal helemaal op de kop. In het begin nog zittend in de stoelen, later aangemoedigd door de band zelf om te gaan staan en in beweging te komen. Een goed doordachte en zorgvuldig uitgezochte sixtiesnummers kwamen langs. Een super lichtshow geheel in de sfeer van die jaren. Van het publiek had 90 procent die geweldige periode meegemaakt.

De band zelf had qua look en feel veel weg van de ‘Small Faces’. De mannen geheel gekleed in typische kleding uit de verschillende periodes van de sixties. Jaloersmakende kleding met de typische jasjes die je in die tijd kon kopen in ‘Oxfors Street’.

En wat maakte het publiek enthousiast? Nummers van de Searchers, Beachboys, MoodieBlues, Stones, Animals, Roy Orbeson, Dave Berry, Tornados, Fortunes, Yardbirds, Zombies, Dylan, Birds, Hollies, Spencer Davis Group,Beatles, Kinks, Mamas & Papas, Beegees, Small Faces,, Love Affair, Procal Harum, Doors, Four Tops, CCR, Tremeloes, Hendrix, Schoking Blue. De band had duidelijk werk gemaakt van het feit welke bands en nummers beroemd waren. Hun show was dan ook geheel afgestemd op Nederland en de pophistorie hier in de lage landen.

Het mooie is dat Orpheus de ruimte maakt en geeft om te kunnen genieten van al deze mooie 60’s bands.

Peace Love & Happiness

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!