Petitite Blijf van het JIP en Outreachend Team Apeldoorn AF!

Woensdag 7 mei 2014

Door sunita

SP Afdeling Apeldoorn

Op 19 April 2014 heeft SP Apeldoorn een petitie met 209 handtekeningen en 340 Facebook likes aan alle fracties en Wethouders van Apeldoorn aangeboden. Helaas is er op de Petitie alleen antwoord gekomen van D66. En dit terwijl de hele raad zegt zich druk te maken. De problemen rondom de openingsdagen van het Jongeren Informatie Punt lijken opgelost. Echter is de Asselsestraat veel meer dan alleen het JIP.

Ik omschrijf het dan voor het gemak maar als een huis. Een huis met verschillende kamers, waarvan het JIP er 1 is. Maar we hebben ook nog het Outeachend Team. Famous en sterk omdat ze de straat op gaan en niet op indicatie werken of wachten totdat de jongeren zelf de ingang vinden. Dit lijkt in de toekomst niet meer mogelijk te zijn! En what about de opvang voor zwerfjongeren? Wat eindelijk na 4 jaar van de grond is gekomen, blijft deze bespaart door de bezuinigingen binnen de Iriszorg? En het Jongeren Team en.. en.. en… Gelukkig heeft SP Apeldoorn aangegeven niet te stoppen met de Petitie. Ze zullen de aankomende tijd aandacht hiervoor blijven vragen.

De brief die op 19 April 2014 is verzonden naar alle fractie’s en alle wethouders:

Zorg voor de jeugd.
Petitie: Blijf van het JIP en het Outreachend team Apeldoorn af.
De SP afdeling Apeldoorn maakt zich ernstige zorgen over deze groep jongeren die het op dit moment zwaar heeft. Zwaar omdat ze dak- en thuisloos zijn. Zwaar omdat ze geen sociaal netwerk hebben om op terug te vallen. Zwaar omdat ze in onveiligheid leven. Zwaar omdat ze getraumatiseerd zijn. Zwaar omdat ze in een multi probleem situatie leven. Zwaar omdat ze gepest worden. Zwaar omdat ze gediscrimineerd worden. Zwaar omdat ze nergens terecht kunnen. Zwaar om zoveel meer redenen. De SP afdeling Apeldoorn is hierover een petitie gestart. Bij dezen willen wij u deze petitie aanbieden.

Momenteel zult u veel tijd kwijt zijn met de coalitievorming. Verschillende thema’s zullen de revue passeren. De SP afdeling Apeldoorn vraagt u met klem om ook vooral oog voor deze doelgroep te hebben. Deze jongeren hebben al niet veel en zullen straks ten gevolge van de decentralisatie wellicht nog minder hebben.

Het JIP, jongerenwerkers, het Outreachendteam, Wonen met kansen en alle andere projecten die aan de Asselsestraat gevestigd zijn, zijn een basis voor deze jeugd. Binnen Apeldoorn een must zo is reeds gebleken! De enige veilige plek waar al heel veel jongeren profijt van hebben gehad. Dit gunnen we de jongeren die het nu of straks nodig hebben ook! Het zal uw of mijn kind maar zijn…. die niet geholpen kan worden.

Waarom zouden we iets kapot maken wat goed loopt met het risico dat er nog meer jongeren op straat belanden. Groepsvorming maar ook jongeren die noodgedwongen op straat moeten slapen, onveiligheid, criminaliteit, etc. Dat willen we allemaal niet! Het JIP en Outreachendteam zijn laagdrempelig en dat moet zo blijven.

Daarom verzoeken wij u met klem om de problematiek mee te nemen in het coalitie overleg dat er niets aan de dienstverlening door het JIP en het outreachendteam die hun diensten al bewezen hebben gaat, veranderen in de komende vier jaar. Het Outreachendteam moet iedereen kunnen helpen. Ook preventieve inzet om zo dakloosheid, schulden, criminaliteit onnodige kosten te kunnen voorkomen.

Veel inwoners van Apeldoorn delen onze zorgen en hebben daarom de petitie ondertekend. Dit is nog maar het begin. Wij zullen doorgaan met onze petitie omdat deze jongeren onze steun nodig hebben.

Hoogachtend,
Namens de SP Afdeling Apeldoorn
mr. J.A. Pitstra
Voorzitter
dhr. B. Polman

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!