Poëzieavond in het teken van de natuur

Maandag 23 mei 2022

Door Redactie

De natuur is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars, dichters en schrijvers; van William Wordsworth tot Toon Tellegen en van Barent Cornelis Koekkoek tot de kunstwerken in de tentoonstelling Inside the outside – pioneers in lens-based media, te zien in CODA Museum tot en met 25 september.

Tegen de achtergrond van deze prachtige tentoonstelling die de relatie tussen mens en natuur onderzoekt, vindt op donderdag 2 juni de Poëzieavond plaats. Evenals de Poëzieweek eerder dit jaar staat ook deze Poëzieavond in het teken van de natuur. Stadsdichter Herman Kattemölle en spreker Guus Essers presenteren de avond. Stadsorganist Toon Hagen verzorgt de muzikale intermezzo’s op de piano.

 De stadsdichter en -organist brengen daarnaast samen met Guus Essers en zangeres Ineke Telgen een aantal gedichten ten gehore die Herman Kattemölle eerder op muziek zette. Er zijn voordrachten van André de Graeff, Kees Kuiper en Ineke Telgen. Ook de gedichten van Annette Akkerman, Desiree Mekke en Els de Groen – de prijswinnaars van de dichtwedstrijd Nationale Poëzieweek 2022 – worden voorgedragen. Voor deze wedstrijd lieten zij zich tijdens de Poëzieweek in januari van dit jaar inspireren door het thema natuur, een foto van stadsfotograaf Sven Scholten en een gedicht van Herman Kattemölle. De winnende gedichten zijn met een lasersnijder uitgesneden in CODA ExperienceLab en te zien in CODA Bibliotheek.

Geïnteresseerd?

Kaarten voor de Poëzieavond in CODA Museum (inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur) op donderdag 2 juni aanstaande kosten met CODA pas € 5,- en zonder CODA pas € 7,50. Koop je kaarten dan hier! In de pauze geniet je van een drankje of een korte rondleiding door Inside the outside.

Poëzieavond in CODA Museum op donderdag 2 juni: Inloop: 19.00 uur, aanvang: 19:30 uur| met CODA pas: €5,- | zonder CODA pas: €7,50

 

  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!