Popronde volgend weekend in Apeldoorn

Donderdag 13 september 2012

Door Redactie

Vorig jaar maakte Apeldoorn voor het eerst kennis met de Popronde, het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. Dit smaakte naar meer bij zowel organisatie, als bij de deelnemers en het publiek. Dus ook dit jaar mag Apeldoorn zich opmaken voor een avond vol nieuwe muziek op vrijdag 21 september.

Dit jaar vindt de Popronde plaats in 31 steden. In elke stad treden op één avond circa 25 opkomende Nederlandse bands op bij een groot aantal podia. Eén avond in het jaar zijn in elke stad de café’s de etalage en is het centrum het festivalterrein. De Popronde en alle concerten zijn gratis toegankelijk. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen.

Sinds vorig jaar is de Popronde ook in Apeldoorn te bezoeken. Op maar liefst 9 locaties in de binnenstad, kan worden genoten van 23 muzikale acts. Van singer/songwriters tot funk en van hiphop tot metal, alle genres zijn vertegenwoordigd. En de locaties zijn net zo gevarieerd als het muzikale aanbod. De Popronde-bands zijn dit jaar te zien in rockcafé Ozzy, artcafé Sam Sam eetcafé Fijn, koffiehuis Central Park, café De Flierefluiter, Arthouse Le Kink, Finnegans, Gigant café en café Jeroen.

Popronde Apeldoorn vindt plaats op vrijdag 21 september, vanaf 20:45 uur beginnen de eerste optredens en zal de laatste act de afterparty om 02:00 uur afsluiten. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden op www.popronde.nl of kijk HIER in onze agenda.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?