Presentatie War Horse op Paleis Het Loo

Donderdag 15 januari 2015

Door Redactie

Gerard Oltmans

Afgelopen woensdag vond de perspresentatie plaats van de theatervoorstelling War Horse. Paleis Het Loo was ditmaal het toneel waarop pers en cast elkaar konden ontmoeten. Fotograaf Gerard Oltmans maakte de onderstaande foto’s tijdens het persmoment.

War Horse
Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford, gemaakt in samenwerking met de Handspring Puppet Company. War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey geconfisqueerd wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin ademende en galopperende levensgrote paarden tot leven gebracht worden op het toneel.

Kay Greidanus
De hoofdrol in deze voorstelling zal worden gespeeld door Kay Greidanus. Kay neemt de rol van Albert op zich, een eenvoudige boerenjongen uit een dorp in het Engelse Devon. Joey is het geliefde paard van Albert en er ontwikkelt zich een intensieve relatie tussen hen. Kay is vorig jaar afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij liep stage bij het Nationale Toneel en speelde in De Drie Zusters van Tsjechov en Strange Interlude van Eugene O’Neill. Kay speelde bij Toneelgroep Maastricht onder regie van Carina Molier en toerde vorig jaar met de productie Het Proces van Toneelgroep Oostpool. Kay was tevens te zien op televisie in de bekroonde NTR KORT! Sevilla vanBram Schouw.

War Horse draait vanaf 5 februari in Theater Orpheus

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Woensdag 14 januari 2015 - Orpheus Apeldoorn - 23,00

Door Agenda

Hét theaterfenomeen in Orpheus!

Eens in de zoveel jaren, vindt er een ontmoeting plaats waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt. Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford, vertaald door Tom Kleijn en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company.

War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 4,7 miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft 5 Tony Awards gewonnen. Momenteel draait de productie in Australië, is er een uitgebreide tour in Noord-Amerika en is er onlangs een productie geopend Berlijn.

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Joey, het geliefde paard van de jonge Albert, verkocht aan de cavalerie van het Britse Leger en naar Frankrijk verscheept. Daar raakt hij al snel verstrikt in vijandelijk gebied. Het lot neemt hem mee op een uitzonderlijke reis waarbij hij beide kampen bijstaat en zichzelf uiteindelijk alleen terugvindt in Niemandsland. De jongen Albert kan Joey niet vergeten en, nog te jong om in het leger te gaan, begint aan een gevaarlijke missie om Joey te vinden en hem thuis te brengen.

Deze bekroonde productie van the National Theatre of Great Britain is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de theaters, Stichting Theateralliantie en Holland Festival in samenwerking met de Handspring Puppet Company en mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.

Donderdag 5 februari t/m zondag 1 maart
Diverse aanvangstijden
Koning Willem-Alexanderzaal
Prijzen variëren per dag, kijk voor een actueel prijsoverzicht op www.orpheus.nl

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?