Presentatie War Horse op Paleis Het Loo

Donderdag 15 januari 2015

Door Redactie

Afgelopen woensdag vond de perspresentatie plaats van de theatervoorstelling War Horse. Paleis Het Loo was ditmaal het toneel waarop pers en cast elkaar konden ontmoeten. Fotograaf Gerard Oltmans maakte de onderstaande foto’s tijdens het persmoment.

War Horse
Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford, gemaakt in samenwerking met de Handspring Puppet Company. War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey geconfisqueerd wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin ademende en galopperende levensgrote paarden tot leven gebracht worden op het toneel.

Kay Greidanus
De hoofdrol in deze voorstelling zal worden gespeeld door Kay Greidanus. Kay neemt de rol van Albert op zich, een eenvoudige boerenjongen uit een dorp in het Engelse Devon. Joey is het geliefde paard van Albert en er ontwikkelt zich een intensieve relatie tussen hen. Kay is vorig jaar afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij liep stage bij het Nationale Toneel en speelde in De Drie Zusters van Tsjechov en Strange Interlude van Eugene O’Neill. Kay speelde bij Toneelgroep Maastricht onder regie van Carina Molier en toerde vorig jaar met de productie Het Proces van Toneelgroep Oostpool. Kay was tevens te zien op televisie in de bekroonde NTR KORT! Sevilla vanBram Schouw.

War Horse draait vanaf 5 februari in Theater Orpheus

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Museum Paleis Het Loo Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!