President Papua woont al jaren in Apeldoorn

Zaterdag 28 juni 2014

Door sunita

JAWEL DE PRESIDENT WOONT IN APELDOORN.. Nog steeds aan het vechten voor ZIJN Papua. Wie dacht dat de kolonie tot de geschiedenis behoort heeft het goed mis. Nederland heeft Papua illegaal aan Indonesië gegeven….

En alsof dat niet genoeg is mogen de veteranen Zaterdag niet met de vlag van Papua lopen….

( Blog Harry van Bommel)
Aanstaande zaterdag is het Veteranendag. Onderdeel hiervan is het defilé, dat deze keer door Koning Willem-Alexander en premier Rutte wordt afgenomen. Jaar na jaar was er geen bezwaar dat de vlag van de Papua’s, de Morgenstervlag, tijdens het defilé werd gevoerd. Maar dit jaar is het anders. De organisatie van de Veteranendag heeft besloten het dragen van de Morgenstervlag te verbieden. Erger nog, minister Hennis van Defensie heeft aangegeven achter deze beslissing te staan. Ik ben het hier helemaal niet mee eens, onder andere omdat het respectloos is naar onze eigen geschiedenis en het kwetsend is voor de Papua’s die in Nederland wonen. Het komt ook over als een knieval voor Indonesië. afgegeven naar Indonesië waar het dragen van deze vlag verboden is?

Sp Apeldoorn heeft de president uitgenodigd. Hij droeg een kroon die gemaakt is van een paradijsvogel. Zijn verhaal is zeer indrukwekkend! Van mooie verhalen van zijn contacten in zijn jeugd met het Nederlandse koningshuis tot de barre waarheid dat zijn land nog steeds niet vrij is. Ze zijn druk in overleg met de VN . Ze hebben een eigen pagina en stichting. Met het geld van de stichting helpen ze oa mensen uit hun Papua studeren. Meer kunt u lezen op www.kobe-oser.nl .

Zijn verhaal zal u doen verbazen!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?