Programma Muzikantendag on Tour Apeldoorn rond!

Woensdag 29 april 2015

Door Redactie

Zaterdag 9 mei verzamelen muzikanten en professionals uit de muziekindustrie zich in Gigant in Apeldoorn voor een nieuwe editie van de Muzikantendag on Tour. Met de bevestiging van namen als Dries Bijlsma, producer van Typhoon, en Jan Douwe Kroeske is het programma rond. Er zijn panels als “Je band als bedrijf”, “Hoe kom ik op de radio?” en het “Managersforum”. In het Demospreekuur nemen vertegenwoordigers plaats van 3FM, 3voor12, Sony Music, Radio 2, Tin Ear Management, Popronde, De Vorstin en nu.nl. Jan Douwe Kroeske opent de Muzikantendag in Apeldoorn. In het afsluitend Demopanel nemen Maarten Middendorp (Agents After All), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2/NPO) en Max van Bossé (Paradiso) plaats.

Panels en workshops
De Muzikantendag on Tour biedt muzikanten zakelijke en artistieke bagage in de vorm van panels en workshops. In “Je band als bedrijf” gaat Ruud Hoevenaar (EZ Boekhouding / Rockacademie) in op zakelijke kwesties als de verschillende bedrijfsvormen voor muzikanten, het voeren van een correcte boekhouding en de verdeling van auteursrechten. In “Hoe kom ik op de radio?” gaan muzieksamenstellers van de landelijke zenders in op hun keuzes en werkwijzen. Managers van onder andere Birth of Joy, DeWolff, Maison du Malheur en Stefanie June komen aan het woord in het “Managersforum”. Want wanneer ben je klaar voor een manager en wat doet een manager nou eigenlijk? Dries Bijlsma is de producer van Typhoon. Hij geeft een kijkje in de keuken in de “Workshop Produceren”. Misschien geeft hij nog wel meer een kijkje in zijn laptop: Bijlsma laat zien hoe de liedjes ontstaan en worden opgebouwd. Eerder bevestigd zijn de panels “Geld verdienden doe je zo”, “Schrijven in opdracht”, “De meerwaarde van een platendeal” en een door De Basist en Slagwerkkrant gepresenteerde clinic over bas en drums door Triggerfinger.

Persoonlijk advies
Zestig experts zitten klaar voor persoonlijk advies en feedback op demo’s en promotie. Je kunt je muziek laten horen aan vertegenwoordigers van Radio 2, Tin Ear Management, Popronde, De Vorstin, Subroutine, DWDD, TivoliVredenburg, Full Spectrum, Noah’s Ark, Dox Records, Mojo, 3FM, Sony Music, Universal Music, 3voor12, Warner BE, Full Spectrum en nu.nl. Marketingexperts van onder meer Piece of the Puzzle, Misc Agency en de Herman Brood Academie checken bio’s, promotiefoto’s, online branding en social media strategie. Nieuw is de mogelijkheid om een afspraak te maken met een medewerker van het Sena Muziek Productiefonds die je helpt bij je aanvraag voor een subsidie voor je plaatopname bij het Fonds.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma of Sena? Dan kun je gratis naar binnen. Meld je aan via de site van de betreffende organisatie.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, de Bassist, Slagwerkkrant, Gebr. de Nobel en Gigant.

Informatie
Zaterdag 9 mei, Gigant, Apeldoorn. Tijd 11 – 18 uur. www.muzikantendag.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!