Punten, strepen en geluid in het ACEC

Donderdag 11 januari 2018

Door Roelof Rump

De in Nederland (Utrecht) wonende Duitsers Uli Kürner en René Eicke exposeren vanaf komende zaterdag (13 januari) in het ACEC hun grafische werk. Om 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend.

René Eicke zelf:
,,Ik ben geboren in Essen, Duitsland. Van 1975 tot 1977 studeerde ik kunst aan de Fachoberschule voor Gestaltung in Essen. In 1977 ben ik verhuids en ben ik een nieuw leven begonnen in Utrecht. Van 1977 tot 1983 studeerde ik beeldende kunst aan de Academie in Utrecht. Tijdens mijn studie schilderde ik duizenden portretten. Ik werkte aan abstractie, die uiteindelijk eindigde in vormloosheid. Na mijn studie begon ik abstract te werken.
Ik denk dat alle jaren die volgden ik op zoek was naar nieuwe mogelijkheden om te schilderen. Er kwam een einde en een nieuw begin in mijn werk in mijn leven. Drie jaar geleden stopte het schilderen. Kleuren verdwenen.
Nu teken ik op canvas. Ik teken op canvas met zwart. Ik noem het schilderen. Ik hou ervan.”

Uli Kürner (Wikipedia):
Uli Kürner ( 1961 in Bräunlingen) is een Duitse jazzgitarist en installatiekunstenaar.
Studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Freiburg, daarna tot 1990 in Hilversum bij het Conservatorium Jazz gitaar en tussen 1991-1995 schilderkunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar hij sindsdien woont. In zijn multimedia-installaties combineert hij abstracte geometrische vormen met zelf gecomponeerde muziek.

Komen dus bij de opening en met gezellige mensen samen genieten van een heerlijk buffet. Deze keer Indisch eten. De kosten bedragen, indien u reserveert 11 euro (anders 13,50 euro). Stuur een mail naar gerrit@acec.nl om te reserveren.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!