Queen Experience in een volle Hanoszaal

Zondag 6 oktober 2019

Door Peter Vroon

Bijna Freddie Mercury: Joseph Clark had na de dood van Freddie zo de opvolger kunnen zijn van de zanger van de band Queen. Het verhaal gaat dat hij door de overige Queen-leden is gevraagd, omdat zijn stem en zang verbluffende gelijkenissen vertonen met de legendarisch frontman van Queen.  Hij wist in Orpheus met de band de sfeer op te roepen van de Queen-concerten van weleer. En als je even de ogen sloot en alleen maar luisterde, dan hoorde je Freddie himself  zingen.

Joseph’s aanwezigheid op het podium is vol sprankeling en energie. Samen met de sologitarist stalen ze de show. De andere leden van de band ondersteunden op voortreffelijke wijze beide heren. Joseph Clark en band stonden met The Queen Experience in onder meer de Gelredome en Tivoli.

De Hanoszaal veel gevuld met een iets ouder publiek was compleet bezet en luisterden aandachtig naar de 6 koppige band. Uiteraard kwamen alle bekende Queen nummers langs, zoals ‘I want it all’, ‘Under pressure’ en ‘Don’t stop me now’. En natuurlijk was daar ‘I want to break free’, inclusief pruik en korte rok.

De toetsenist speelde samen met de zanger een nieuw ontdekt nummer van Freddy Mercury . Een ballad: ‘Time’. Een hele mooie ballad, heel gevoelig met alleen piano en zang. De band eerde Queen met een eigen interpretatie van de nummers. Geen nepgedoe, maar een waardige tribute aan Queen die respectvol en vurig werd vertolkt door Clark en de band. Bij ‘We are the Champions’ stond de hele zaal mee te deinen. Het Apeldoornse publiek genoot met volle teugen en gaf eer aan Freddy Mercury. Een avond om niet te vergeten.

Orpheus, Hanoszaal, zaterdag 5 oktober, The Queen Experience. 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?