Rap, dance en graffiti tijdens jongerenevent Meltdown Festival

Vrijdag 28 september 2012

Door Redactie

Onlangs stond die nog op Lowlands, maar op zaterdag 6 oktober rapt hij het dak er af in Gigant. Dit als afsluiter van het jongeren evenement Meltdown Festival: Fresku featuring Please!

Het Meltdown Festival wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Meltdown Festival is een festival voor jongeren die een crossover laat zien tussen diverse dans-, muziek-, en kunstijlen uit de hiphopcultuur met andere artistieke stijlen en culturen. Zo wordt er gerapt op de klassieke klanken van het jeugdorkest en zullen breakdancers dansen op de beats van Djembé’s.

Het Meltdown Festival is tevens onderdeel van de “week van de dans”. Het Meltdown Festival speelt hier op in door serieuze dancebattles te organiseren volgens het bekende dansconcept Dwarsliggers. Ook zijn er diverse dansdemonstraties van danscholen uit Apeldoorn. Naast muziek en dans zijn er ook graffiti workshops En dat allemaal gratis en voor niks.

Gigant zorg dus voor een knallende afsluiter. Aansluitend aan het Meltdown Festival treedt Fresku samen met Please op. Na een Apeldoornse act voorafgaand, zullen de DJ’s van Back and Forth de avond tot in de late uurtjes uitdraaien. Het avondprogramma van Fresku, Please en Back and Forth kost wel wat, maar niet veel: € 10,-.

Meer informatie over het Meltdown Festival vind je HIER of de Facebook-pagina van het festival.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!