Rapper Dani genomineerd voor Bokaal van het Cultuurfonds Gelderland

Woensdag 25 september 2019

Door Redactie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft 3 personen uit de Urban Arts scene genomineerd voor de Gelderse Bokaal 2019. Een van hen is de Apeldoornse Daniel Maksimov, beter bekend als rapper Dani.

Daniel Maksimov uit Apeldoorn voert zijn activiteiten binnen de hiphop-scene uit onder de naam Dani Apeldoorn. Hij is een ervaren battle rapper en is nu veel bezig met freestyle rap en met het coachingstraject Passievrucht begeleidt hij jonge rappers. Door muziek van hen uit te brengen geeft hij ook invulling aan de carrière van de artiesten na het traject. Verbonden aan Gigant geeft hij workshops op scholen. De jury heeft waardering voor zijn toegankelijkheid en voor de resultaten die in een kort tijdsbestek zijn gehaald.

De Gelderse Bokaal

De Gelderse Bokaal wordt elk oneven jaar toegekend aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland. Naast de speciaal voor de winnaar ontworpen Gelderse Bokaal, bestaat de prijs uit een geldbedrag van 5.000 euro voor een project op het werkterrein van het Cultuurfonds. Dit jaar is de prijswinnaar gezocht tussen mensen die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden in de Urban Arts scene. De onderscheiding is dit jaar bestempeld als stimuleringsprijs. De twee genomineerden die de hoofdprijs niet krijgen, ontvangen ieder € 1.000 onder dezelfde voorwaarden. Alle drie genomineerden krijgen een coaching traject aangeboden zodat zij zich nog beter kunnen ontwikkelen.

De bokaal wordt iedere uitreiking ontworpen door weer een andere Gelderse kunstenaar.

De andere genomineerden zijn Amy Croqué uit Arnhem en Xander van Soelen uit Ede. Commissaris van de Koning John Berends, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland, reikt de Gelderse Bokaal op 9 december 2019 uit.

De jurering

De jury van de Gelderse Bokaal 2019 bestaat uit Patrick van Gurp en Boris de Munnick, bestuursleden van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Gelderland, Imke Loeffen van Poppunt Gelderland en Simon Mamahit van Cultuur Oost. Uit een lijst van 13 voordrachten uit ‘het veld’ hebben zij de drie genomineerden geselecteerd. Daaruit wijst het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds de winnaar aan. De naam van de winnaar wordt bekend gemaakt op de dag van de prijsuitreiking die naar verwachting op 9 december plaats vindt in het Koelhuis te Zutphen.

Belangrijke criteria bij het vaststellen van de nominaties waren dit keer onder meer: er zijn op eigen initiatief projecten opgezet, andere makers zijn geholpen of geïnspireerd, en er is verbinding tot stand gekomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!