Rapper Dani wint Gelderse bokaal Cultuurfonds

Woensdag 11 december 2019

Door Redactie

Daniel Maksimov, beter bekend als rapper Dani, heeft de Gelderse Bokaal 2019 gewonnen van het Cultuurfonds Gelderland. Hij laat hiermee Amy Mabel Kimberly (Amy Croqué) en Xander van Soelen achter zich.

Dani kreeg een cheque van 5000 euro en een coachingstraject door Cultuur Oost, want de prijs wordt gezien als een stimuleringsprijs. In september konden we al melden dat Dani genomineerd was voor de prijs en hij wist hem dus ook echt in de wacht te slepen. Hij geeft aan erg trots te zijn.

De prijs werd uitgereikt in het Koelhuis in Zutphen door John Berends, voormalig burgemeester van Apeldoorn en nu Commissaris van de Koning. Daarnaast is Berends voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland. De bokaal die Dani gekregen heeft wordt elke 2 jaar door een andere kunstenaar uit Gelderland ontworpen. Het ontwerp van deze keer verwijst naar de projecten van Dani. Zo refereert het asfalt naar de straatcultuur en de passievrucht naar zijn gelijknamige talentontwikkelingsproject, legt de organisatie uit op de website van het Cultuurfonds.

De 24-jarige rapper én docent Rap bij Gigant plaatst trots het bericht van het Cultuurfonds op zijn Facebookpagina. Naar aanleiding van het bericht wordt hij uitgebreid gefeliciteerd. ,,Mooi kerstcadeautje, doe je goed Dani”, meldt Veerke Verberkt. Friso Bladergroen zegt: ,,Ey da’s gaaf zeg!” En Vincent van Nieuwkerk schrijft: ,, Gefeliciteerd topper!!”

In de jury zaten 2 bestuursleden van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Gelderland, Patrick van Gurp en Boris de Munnick. Daarnaast ook Imke Loeffen, talentmakelaar bij Poppunt Gelderland en Simon Mamahit, adviseur talentontwikkeling bij Cultuur Oost. Vereisten om te winnen waren onder meer dat de genomineerde op eigen houtje een of meerdere projecten moest hebben opgezet en dat diegene moest zorgen voor verbinding. Daarnaast moest de kanshebber uitleggen wat hij of zou met die 5000 euro zou willen doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!