Help de bevolking van Oekraïne

Raptalent Dani lanceert eerste EP “De hoogste tijd”.

Dinsdag 25 oktober 2011

Door Redactie

Dat Apeldoorn al jaren raptalent heeft is waarschijnlijk alleen bekend in de Apeldoornse hiphop scene. Sceptici zullen zich kritisch afvragen of zo’n scene hier wel bestaat. Een scene zoals in Zwolle, bestaat misschien nog niet als dusdanig, maar Apeldoorns Fijnste doet aardig zijn best om rappers, DJ’s, breakdancers en graffiti-artiesten onder één dak te brengen.

Rappers als Toprak, Djablo, Maximaal en Special Size zijn in de hiphop scene wel degelijk bekende namen. Toprak had zelf een nationale hit met “Hou je hoofd cool.” Bovendien is hij één van de producers die de rapmuziek schreef voor de rapfilm “Cool” van Theo van Gogh.

Special Size zou in 2009 met zijn Productiehuis USA de muziek van een heuse hiphopmusical schrijven. Een musical waar jongeren aan deelnamen en het verhaal vertelden van 2 jonge puber meisjes die elk hun eigen leed te verwerken krijgen. De voorstelling werd in een uitverkochte Orpheus opgevoerd en later verkocht aan andere instellingen en jongerencentra.

Anno nu is Dani het Apeldoornse talent dat de diverse jongerencentra op zijn kop zet. De uit Orden  afkomstige Daniël Maskimov – zoals rapper Dani  echt heet – zorgt er bij elk optreden weer voor dat hij de mensen aan het bewegen krijgt. Samen met zijn producers van Studio Safe in Orden ontving Dani vorig jaar uit handen van Mevrouw Louise Dijckmeester-De Brauw zelfs de gelijknamige cheque als veelbelovende vrijwilligersproject van Apeldoorn. Dat hij en zijn crew mevrouw De Brauw niet zouden teleurstellen bleek onlangs. Dani lanceerde zijn eerste EP getiteld “De hoogste tijd”.

Meer over de Apeldoornse rap-cultuur: www.apeldoornsfijnste.nl

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?