Record Store Day sfeervolle middag

Maandag 22 april 2013

Door Henk Schrier

Record Store Day is dé internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. Op deze dag zijn er zeer exclusieve vinyl releases verkrijgbaar en treden er meer dan honderd artiesten op in de onafhankelijke platenzaak. Door de vestiging van Plato to Go in Gigant, viert Gigant Cafe dit feest  natuurlijk weer graag mee met verschillende optredens .

Spinvis was de band die de spits mocht afbijten ,helaas was ik door mijn werkverhinderd om op tijd te zijn daardoor kon ik deze band net niet zien ondanks dat zij hun best deden om ook later te beginnen, de meningen van de mensen die er wel waren goed en hebben zeker genoten van deze band.
Toen ik binnenkwam waren de bandleden van Herrek nog aan het spelen mij pakte ze niet echt maar dat kan er ook aan liggen dat ik er bijna aan het eind in stapte.
Na deze band kwam Janne Schra ook wel bekend van Room Eleven en  Schradinova ,eigenlijk een rust band qua muziek ,met haar stem en 2 bandleden laat ze wel horen dat ze weet wat zingen en muziek maken is. Ze weet ook menigeen te boeien.
na het op en afbouwen van de apparatuur wat na elke band gebeurde, meestal zat er een half uur pauze in dit gaf de bezoekers buiten te genieten van de heerlijk voorjaarszon natuurlijk met een hapje en een drankje  een een gesprek over ……….
Ook konden de echt die hards zich uitleven in deplatenmarkt die aanwezig was waar menig collectors item in de bakken te vinden was.
Nu was het de beurt dan aan de Soul Sisters Dance Revolution je zou dan denken dat er wwel wat dames in deze band zouden meespelen , niets is minder waar deze uit mannen bestaande band wist stevige nummers te gehoren te brengen die ze met de nodige bij hun muziek passende dynamiek lieten zien. Sommige mensen zag ik toch wel hun oordopjes pakken om op de daarvoorbestemde plek in te brengen. Al met al een wervelende show al doet de naam anders vermoeden.
Dan is het de beurt aan de een-na-laatste band op deze sfeervolle middag, Tessa Rose Jackson met haar zes koppige band begon te spelen , ze wist met haar band de sfeer er goe in te houden de ban dspeeld dan opzwepende nummer dan weer wat rustigs .
Nadat deze band het laatse nummer had laten horen en ze hun spullen weer opgeruind hadden bleek dat de laatste band nog niet binnen was. Na wat gebel heen en weer bleek dat ze uitegelopen waren en nog in Amersfoort stonden te spelen gezien de tijd was het niet meer haalbaar om naar Apeldoorn te komen.
Al met al was deze Record Store Day een succes goed artiesten het juiste publiek gewoon kortom een lekker sfeertje, ik kijk uit naar volgend jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!