Reddingsbrigade Apeldoorn strijdt voor nieuwe motor

Donderdag 4 juni 2015

Door Redactie

Reddingsbrigade Apeldoorn is genomineerd door Univé Stichting Voor Elkaar. Deze stichting doneert jaarlijks een groot bedrag aan een aantal maatschappelijke projecten. Nog tot en met 12 juni kan er gestemd worden. De hoofdprijs is een donatie van € 25.000,-. Stemmen kan op www.stichtingvoorelkaar.nl/apeldoorn

Nieuwe motor

De inzending van Reddingsbrigade Apeldoorn gaat onder andere om een nieuwe motor voor de reddingsvlet (open reddingsboot), de APD118. De reddingsvlet is een oude reddingsboot van de nationale rampenvloot, welke de reddingsbrigade heeft overgenomen. De vrijwilligers hebben al veel gedaan aan de boot. Met de donatie kunnen wij een nieuwe motor aanschaffen. Maar ook een AED, werkpakken en communicatie apparatuur. Zodat de reddingsboot weer volledig ingezet kan worden als reddingsvaartuig.

Reddingsbrigade Apeldoorn

Reddingsbrigade Apeldoorn is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en maakt deel uit van de nationale rampenvloot. De doelstelling van de reddingsbrigade is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord. De reddingbrigade geeft voorlichting, cursussen en opleidingen. De opleiding bij de reddingsbrigade start met zwemmend redden voor kinderen vanaf 5 jaar, tot en met een internationaal erkende lifeguard opleiding.

Daarnaast is de reddingsbrigade regelmatig te zien bij verschillende (water) evenementen zoals het Drakenbootfestival Apeldoorn, Lowlands en Kanaalconcerten Apeldoorn. Zij waakt dan over de veiligheid van de deelnemers en bezoekers van de evenementen.

Stichting Voor Elkaar

De Stichting Voor Elkaar zet zich al jaren in voor goede doelen in de buurt. Als organisatie staat zij midden in de maatschappij. De Stichting Voor Elkaar steunt lokale goede doelen die een groot publiek aanspreken. Openbare projecten dus waarvoor een breed draagvlak in de lokale samenleving is. Van onze steun profiteren daardoor veel mensen. Het zijn bij voorkeur projecten waarbij mensen elkaar ontmoeten, waar er ruimte is voor persoonlijk contact, dichtbij huis.

De Stichting Voor Elkaar doneert één keer per jaar € 75.000,- welke verdeeld wordt over totaal 5 aflopende prijzen (1e prijs € 25.000,-; 2e en 3e prijs € 15.000,-; 4e en 5e prijs € 10.000,-).

Begin januari 2015 heeft de donatiecommissie 8 genomineerden geselecteerd uit ruim 100 aanvragen. Van 1 mei 2015 tot 12 juni 2015 strijden de 8 genomineerden voor de meeste stemmen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!