Ribs, Fish & Music

Maandag 23 juli 2012

Door Stadsmens

Het zou een mooie titel zijn voor de zondagse BBQ met band bij Gigant. Zondag, de eerste zonnige dag sinds mensenheugenis was het weer zover.

Zo’n 50 mensen wisten de weg naar het terras van Apeldoorns pop- en filmhuis te vinden. Op het geïmproviseerde buitenpodium stond de Utrechtse vriendenband Color Ones. Hun vrolijke, aanstekelijke muziek paste prachtig bij het weer en ze hadden er zin in. Losjes werd de boel door zanger Martijn aan elkaar gepraat. De mannen van Plato’s muziekcafé hadden geen beter bandje voor deze gelegenheid kunnen boeken. Tijdens de vrolijke noten van Color Ones werd de BBQ in stelling gebracht. Voor die enkeling die het concept niet kent zal ik het nog een keer uitleggen. Bring your own BBQ heet het. Jij neemt vlees, vis paddo’s of wat je dan ook maar wilt bakken mee, Gigant regelt de frites, het brood, de sauzen en natuurlijk de BBQ.

Na het optreden van de band gaat alles op het vuur en met een drankje erbij wordt het dan opeens heel erg gezellig. Je ontmoet nieuwe mensen, vraagt wat zij op het vuur hebben, babbelt wat en je hebt zomaar een stel nieuwe vrienden. Relatieplanet maar dan live. Ook de band bakte en braadde gezellig mee. Ze hoorden er helemaal bij. Geen vlees meegebracht of onverwacht aangeschoven? Geen punt bij Gigant, voor een prikkie koop je een bak ribjes en je eet gewoon mee.

Dit leuke gebeuren gaat zich nog een een aantal keren herhalen. Elke zondag in juli en augustus staan vanaf een uur of vier de muzikanten en de BBQ klaar voor een toffe middag. Check de site van Gigant voor meer details. Ik zou zeggen kom, neem je vrienden en vriendinnen mee, ook je wanhopige, want de kans is groot dat ze met een leuke nieuwe relatie aan de haal gaan. Wat is er leuker dan te kunnen zeggen dat jij dat geregeld hebt.  Tijdens de bring your own BBQ.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Film Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!