Help de bevolking van Oekraïne

ROC Aventus ontvangt keurmerk

Donderdag 31 mei 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Morgenochtend ontvangt ROC Aventus Apeldoorn een keurmerk voor de medezeggenschapsraad van studenten. Dit keurmerk wordt uitgereikt door de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), de landelijke belangenvereniging voor mbo-studenten.

Alle mbo-scholen in Nederland zijn sinds februari 2012 verplicht om naast een ondernemingsraad ook een studentenraad te hebben. Met een studentenraad kunnen studenten meepraten en meebeslissen over bijvoorbeeld het opleidingenaanbod en het beleid van de school.

De JOB deelt een keurmerk uit aan mbo-scholen die hun studentenraad goed faciliteren en serieus omgaan met de medezeggenschap van hun studenten. Concreet betekent dit een studentenraad die regelmatig vergadert en in gesprek is met het college van bestuur en de ondernemingsraad. Daarnaast is ook de begeleiding vanuit de organisatie een belangrijk criterium voor het toekennen van het keurmerk. Bij Aventus zijn deze zaken goed geregeld.

Het keurmerk wordt zichtbaar gemaakt met een kleurrijke sticker die bij de ingang van de locatie van Aventus in Apeldoorn komt te hangen. Anky Veldman, lid college van bestuur van Aventus, zal samen met de voorzitter van de studentenraad, Marco Nijland, het keurmerk in ontvangst nemen.

De studentenraad van Aventus bestaat uit acht studenten van verschillende vestigingen en verschillende opleidingen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?