ROC en Saxion bundelen krachten ICT-onderwijs

Donderdag 9 februari 2012

Door JongerenDirect

Met ingang van augustus dit jaar starten Aventus en Saxion twee gezamenlijke onderwijsprogramma’s op het gebied van ICT. Het gaat om de tweejarige opleidingen Business IT & Management en ICT Beheer. Met deze mbo-hbo samenwerking hopen Saxion en Aventus snel tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hogeropgeleide ICT-ers in de Stedendriehoek.

Brancheorganisatie ICT office voorspelt dat er nog voor 2015 een tekort aan 10.000 hoger opgeleide ICT-ers zal ontstaan. Tijd om te handen ineen te slaan middels deze samenwerking. Aventus en Saxion richten zich vooral op (aankomende) studenten uit de regio Steden-driehoek en professionals die zich verder willen professionaliseren in hun huidige vakgebied.

”Onderwijs volop in ontwikkeling”

Onderwijswethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn is verheugd over de introductie van nieuw ICT-onderwijs in de ICT-stad Apeldoorn. “De samenwerking tussen deze mbo en hbo-instellingen en deze nieuwe vorm van hoger onderwijs biedt nieuwe kansen voor de economische ontwikkeling van de regio. Het feit dat Saxion en ROC Aventus de handen ineen slaan toont aan dat het onderwijsveld in Apeldoorn volop in ontwikkeling is. Het onderwijsaanbod sluit steeds beter aan bij de vraag naar hoger opgeleide ICT’ers vanuit het bedrijfsleven.”

Associate degree

Het Associate degree-programma (Ad) is een tweejarig traject in het hoger beroepsonderwijs dat de overstap van mbo-ers, werkenden en werkzoekende naar het hoger onderwijs makkelijker maakt. De AD-programma’s zijn praktisch van aard en zijn vooral bedoeld voor ambitieuze mbo-ers die na hun niveau 4 opleiding nog door willen studeren, maar geen 4-jarige hbo bacheloropleiding willen volgen. Maar ook havisten, werkenden die weer willen gaan studeren én voor werkzoekenden, kan deze vorm van hoger onderwijs interessant zijn.
Wie de opleiding met succes afrondt, ontvangt een wettelijk erkend diploma en een wettelijke graad: Associate degree.

Na het behalen van een Ad-diploma kunnen studenten zich eventueel inschrijving voor een vervolgstudie tot het eindniveau van de bachelor opleiding: de Bachelor of ICT. Deze vervolgstap sluit naadloos aan op beide Ad–trajecten.

De Ad-trajecten starten eind augustus. De studenten volgen in het eerste jaar colleges, projecten en tentamens bij Aventus in Apeldoorn, in het tweede jaar van het traject dienen de studenten colleges, projecten en de afstudeeropdracht te voltooien op Saxion. Er zijn mogelijkheden voor voltijd – en deeltijdtrajecten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!