Help de bevolking van Oekraïne

Rock & Blues against ALS

Dinsdag 25 februari 2014

Door Stadsmens

Zondagmiddag 2 maart verzorgen drie Apeldoornse bands in Gigant een benefietconcert waarvan de opbrengst helemaal ten goede komt aan de ALS vereniging. ALS is een dodelijke spierziekte waarvan niet duidelijk is hoe deze ontstaat. Voor het onderzoek naar deze ziekte is veel geld nodig. De drie bands die zich voor het bestrijden van de ziekte inzetten zijn One of Each, Moanin en Johnny 2. Ze doen dat onder de noemer Rock & Blues against ALS. De aanvang is 15.30 uur, de entree slecht 5 Euro die geheel ten goede komt aan het goede doel.

One of Each bestaat sinds 2012.De band kent een vaste bezetting bestaande uit Remy Koopman als leadvocal/gitarist, Thijs Kwint als bassist en backing vocals en Pascal van de Zande als drummer en backing vocals. One of each kennen we van hun shows op het Leienplein, de Harleydag en Prinsennacht en zij speelden op het festival Roots in the Woods. Één ding is zeker, er zal geen gas terug genomen worden met Rock & Blues Against A.L.S! Hoorbare invloeden zijn o.a. Black Sabbath, Thin Lizzy en Pearl Jam. Kortom, een jonge energieke power- rockband.

Moanin stamt al uit eind jaren zestig maar is nog springlevend. De zevenmans formatie bestaant uit Hans Meinicke (lead vocals), Karel Mulderij (gitaar en vocals), Peter v.d. Spek (gitaar), Frank Tomassen (drums en vocals), Jacqueline Laros (keyboards en vocals), Dineke Huis in ’t Veld (vocals) en Ruud van Veldhuizen (basgitaar). Het repertoire bestaat onder andere uit Steppenwolf, Grand Funk Railroad, Uriah Heep, Pink Floyd. Maar ook een eigen repertoire komt voorbij. Recent verscheen het album Back on Track. Moanin staat garant voor uit je dak gaan, maar ook voor kippenvel, herkenning en verbazing.

Johnny 2 is een Apeldoornse bluesrock formatie. Een band met 3 ex AGOVV voetballers in de gelederen die ook erg muzikaal zijn. Naast veel covers spelen ze ook een eigen repertoire. Johnny 2 is een begrip in het Apeldoornse circuit en een tomeloze inzet kenmerkt deze groep muzikanten. De band bestaat uit Ben (gitarist) en Henk (sologitarist) Kanselaar, Gert Pleket (zanger), Jos van Lent (basgitarist) en Richard Koot (drummer). Tijdens de benefiet avond zal Johnny 2 een tribute doen van Lynyrd Skynyrd en enkele nummers van The Allman Brothers Band. Op de foto de band One of Each.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?