Rotary Apeldoorn Zuid viert haar 50 jarig bestaan (1965-2015)

Maandag 7 september 2015

Door Redactie

In het weekend van 11 t/m 13 september viert Rotaryclub Apeldoorn Zuid (RAZ) haar 50 jarig bestaan. Leden van de partner-Rotaryclubs uit Engeland Lytham St. Annes en Duitsland Hagen Lenne zijn dan aanwezig om het feest mee te vieren.

Rotary is een wereldwijde organisatie in meer dan 200 landen en ongeveer 1,2 miljoen leden. Is Rotary nog wel van deze tijd? vraagt Theo Veeneman, voorzitter van RAZ zich af.

In de loop der jaren is er veel veranderd binnen Rotary, maar de basis van Rotary bleef hetzelfde: de toepassing van hoge ethische normen in je bedrijf en beroep. Dienstverlening staat voorop, ‘Service above Self’ is het motto van Rotary. Dit betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Het lidmaatschap is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als Rotarian wil je dienstbaar zijn aan de samenleving en dit ook in de praktijk zichtbaar maken. Dit doen wij onder andere met een drietal projecten voor de kinderafdeling van het Gelre ziekenhuis, het project ‘Koken in de Herberg’ en de jaarlijkse Kaptoer: een dagje uit voor ouderen aangemeld via Stichting de Kap in Apeldoorn.

Niet alleen door het opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak-)kennis. Je krijgt er veel voor terug: verrijking van je kennis en kunde en verruiming van je netwerk. Het fellowship (‘kameraadschap’) is de brandstof van de Rotaryclub.

Burgemeester Berends van de Gemeente Apeldoorn zal zaterdag 12 september om 11.30 uur het internationale gezelschap toespreken in gebouw de St@art van de Apenheul.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.rotaryapeldoornzuid.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!