Rugby-team RFC RAMS gaat weer voor competitie

Donderdag 29 maart 2012

Door Roy Berger

Peter van Rijsbergen

Vandaag is het donderdag, de spanning is al aan het stijgen sinds het afgelopen weekend. Je vraagt je af kan de spanning nog verder stijgen? Ja! Morgen de laatste training voor zondag, ik zie het al helemaal voor me. En zondag zie ik ook al voor me: vroeg en fris opstaan, lekker wat eten en dan naar de club. Gezellig even een sigaretje roken en babbelen. Tegenstanders arriveren. Je kleedt je om. En daar komt de warming-up. Na dertig minuutjes worden de captains bij de referee geroepen. Wij nemen de kick off.

Het is een feit: RFC Rams heeft weer een senioren team. Na drie oefenwedstrijden gespeeld te hebben, zijn we nu toe aan onze vierde. Volgend jaar de competitie in? Als het aan de spelers ligt in ieder geval wel. Het team bestaat uit vele enthousiaste jongens/mannen, van militairen tot softwaretesters, dik/dun, lang/kort, kaal/matje. Bij rugby maakt het niet uit: voor iedereen is er een plek. Ben je wat steviger gebouwd dan kom je bij de voorwaartsen, kortweg lekker beuken. Ben je wat magerder dan kom je bij de drie kwarters, veel rennen en mooie schijnbewegingen maken. Kortom rugby is een sport met karakter. Je speelt als een team. Je hebt respect voor elkaar, je tegenstander en de referee. En na afloop drink je lekker samen een biertje.

Lijkt het jou wat rugby’en? Kom gerust een keer op dinsdag of vrijdag kijken/meetrainen. Junioren (t/m 19 jaar) van 19:00-20:00 uur en senioren van 20:00-21:30 uur. RFC Rams is gevestigd bij sportpark Marialust, verzetstrijderspark 24. Foto’s: www.petervanrijsbergen.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?