Russisch Rumoer in Orpheus versie 2014

Vrijdag 7 maart 2014

Door Peter Vroon

Introdans Cats & Withoos

Wat een geweldige avond was het in de Rabobankzaal in Orpheus! Introdans daalde neer op het podium van onze stadsschouwburg en liet ons in drie stukken haar passie meebeleven: dans. Op muziek van Igor Stravinsky werden we meegenomen in de wereld van L’Oiseau de Feu (De Vuurvogel) en Le Sacre du Printemps.
De danser Marc Beaugendre opende de avond met een solostuk. Wat een geweldige souplesse en veerkracht heeft deze man. Hij danste heel beeldend en kon precies zijn gevoelsboodschap overbrengen. Het publiek zat ademloos te kijken naar Marc en later ook naar alle anderen van Introdans.

Bij het stuk van De Vuurvogel werd de passie, hartstocht en liefde zó mooi uitgebeeld door het ensemble van Introdans, dat uit jonge dansers en danseressen bestaat. De Vuurvogel was voorzien van een indrukwekkende choreografie, gemaakt door de Vlaamse choreograaf Stijn Celis.

Doordat de dansers zo met gevoel en professionaliteit dansten, werd het publiek onmiddellijk meegenomen in de droom van Introdans. Geen oubolligheid, maar een verrassende choreografie. De muziek van Stravinsky is bij tijd en wijle grillig en ruw. Op elk muzikaal onderdeel kwam een dansend antwoord vol kracht en overtuiging.

Ik heb veel dans gezien de afgelopen jaren, maar ben zwaar onder de indruk van dit geweldige dansgezelschap. Wat heerlijk dat je als danser zo je passie kunt beleven in dans en beweging!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?